„Онова, което се направи в метрото, е терористичен акт”, заяви

...
„Онова, което се направи в метрото, е терористичен акт”, заяви
Коментари Харесай

Буруджиева: Случилото се в метрото е терористичен акт

„ Онова, което се направи в метрото, е терористичен акт”, съобщи пред NOVA политологът Татяна Буруджиева във връзка прекъсването на тока в столичното метро в понеделник.

„ Задържани бяха всякакви хора, само че в този момент са пуснати. Да кажат, че полицията можела да ги спре, само че къде била тя, е просто безочливост. Искам хората да знаят, че могат да живеят умерено, без значение дали някой стачкува, или не. Ако на следващия ден вашите деца са в метрото в подобен миг? Не може тероризмът да се оправдава ", разяснява още тя.

„ Всичко си има някакви граници, даже и митингът. Може да показват неодобрение, без да се заплашва животът на хората. Искам протестиращите да дадат отговор. Демонстрациите контролирт и изискват от политиците, само че не може да дават решения ", безапелационна е Буруджиева.

„ Във времена на разбърквания и огромна политическа и социална динамичност нормалните правила са краткотрайно суспендирани. Това е характерност на революциите”, уточни общественият антрополог Харалан Александров. И добави: „ Затова в такива моменти избуява разрушителното и психопатно поведение”.

Според него на митингите има две съществени групи от хора - едната желае смяна, а другата - властта.

" Гешев и Борисов са персонализирани, тъй като те дейно упражняват власт. Правителството и прокуратурата са свръхактивни, непрекъснато нещо вършат нещо и много хора са смутени от това ", сподели още Александров.

Според него протестиращите не желаят оставката на президента Румен Радев, не тъй като доста го харесват, а тъй като " той се държи не като човек с власт, а като кандидат за власт ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР