Онова, което носим днес, е измислено от Миуча Прада. С

...
Онова, което носим днес, е измислено от Миуча Прада. С
Коментари Харесай

Миуча Прада на 70 – модата, която познаваме всички

Онова, което носим през днешния ден, е измислено от Миуча Прада. С просветеност, комизъм, храброст и въображение, невиждани в света на модата. Всички имитират Миуча, тя – никого. И в случай че имате вкъщи си най-малко една раница, която по този начин добре замества дамската чанта, обичате комфортните обувки на платформа, необятните якета или просто не ви интересува по какъв начин изглеждате, тъй като това е суетност – Прада е вашият човек.

„ Надявам се моите облекла да създадат живота на дамите по-удобен, да ги накарат да се усещат по-щастливи. Не обезателно по-красиви, а просто по-самоуверени. “

Миуча Прада е трето потомство дизайнер в фамилията. Fratelli Prada – Братята Прада – се назовава компанията, учредена през 1913 година от братята Марио и Мартино – техният семеен магазин в галерията " Виторио Емануеле " в още е фамилна благосъстоятелност. Те считали, че дамите са изцяло безполезни в бизнеса, само че по подигравка на ориста синовете им по този начин и не поискали да продължат фамилното произвеждане на кожени произведения и с него се захващат дъщерите им Луиза и Нанда. А внучката им Миуча Прада прави от фамилния бизнес международна империя.

Бунтарка по природа, младата Миуча няма ни минимум желание да подхваща бизнес или да се занимава с мода – досадни буржоазни занимания. Тя приключва политология в Милано, като даже влиза в комунистическата партия и взе участие в протести и стачки в края на 60-те и началото на 70-те години. Слуховете настояват, че върви по барикадите облечена в Ив Сен Лоран или комбинира мъжки тренчкот с високи обувки:

 „ Не желаех да наподобявам като всеки различен в тълпата “,  споделя тя.

Това е кредо на стилната й империя и до през днешния ден. След довеждане докрай на университета Миуча внезапно взема решение нещо напълно друго – записва се да учи пантомима в миланския спектакъл Пиколо, където за пет години усвоява това изкуство, по този начин потребно за работата й в модата – безспорна дисциплинираност, самоконтрол и изложение на всевъзможни страсти с езика на тялото.

    Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР