Онлайн търговец продава летни обувки на доста по-високи цени от

...
Онлайн търговец продава летни обувки на доста по-високи цени от
Коментари Харесай

Обувки с 30 лв. по-скъпи онлайн, отколкото в магазина

Онлайн търговец продава летни обувки на много по-високи цени от тези, които са в магазините в Пловдив. Става въпрос за избран дамски модел от естествена кожа, създаден в Турция, който на улицата на обувките под тепетата - „ Иван Вазов “, коства сред 40 и 45 лева, а в интернет се предлага за 69 лева Който реши да си поръча от онлайн магазина Alesimo, би трябвало да заплати и най-малко 5 лева за транспортни разноски.

Рекламата на търговеца " Алесимо " ЕООД, с регистрация в Русе, е много нападателна и се върти главно във Facebook. Освен с високата надценка, потребителите са подведени и с информацията, че моделът е напълно нов и шлагер за този сезон. Истината е, че този модел е отпреди 2 години, по тази причина сме свалили и цената, разяснява търговка от Пловдив, която е и вносител на същите обувки от Турция.

От връзката на Alesimo с клиенти във Facebook излиза наяве, че въпросният модел освен че е от 2019 година, само че тогава се е продавал сред 52 лева и 58,50 лева

Това е честа и порочна процедура от страна на онлайн търговците - да завишават фрапантно цените, и то освен при обувките. Често се случва една и съща стока да се предлага на двойн цена, а от време на време и на тройна, разясняват от Комисията за отбрана на потребителите. Оттам поучават - преди да се направи каквато и да е покупка от интернет, да се ревизира цената и в постоянните магазини.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР