Онлайн пропагандата на джихадистите привлича все повече кликвания във Великобритания

...
Онлайн пропагандата на джихадистите привлича все повече кликвания във Великобритания
Коментари Харесай

Най-голямата публика за джихадистко уеб съдържание в Европа е във Великобритания

Онлайн пропагандата на джихадистите притегля от ден на ден кликвания във Англия и това е страната, в която има най-голяма аудитория за такова интернет наличие по отношение на всяка друга в Европа, показва отчет, представен от Би Би Си.

Според него във Англия се намира петата най-голяма такава аудитория в света след Турция, Съединени американски щати, Саудитска Арабия и Ирак.

Изследването е на неправителствената организация Policy Exchange. Авторите оферират Обединеното кралство да одобри нови закони, криминализиращи четенето на екстремистко наличие, което разпространява терора. 

Британското държавно управление към този момент прикани интернет компании като Фейсбук и Гугъл да вършат повече за премахването на джихадистки материали. 

Бившият директор на Централно разузнавателно управление на САЩ ген. Дайвид Петреъс е написал предговор на отчета, в който декларира, че напъните за битка с онлайн екстремизма са " несъответстващи ". " Статуквото очевидно е недопустимо ", споделя той, изтъквайки, че бомбената офанзива в лондонското метро от предходната седмица напомня заплахата от въпроса и неотложността на предприемането на ограничения. 

Докладът твърди, че нови закони би трябвало да криминализират притежанието и/или непрекъснатото ползване на екстремистка идеология, а не да криминализират хора, които са попаднали на джихадистко наличие по някакъв метод еднократно. Авторите изискват да се подходи по същия недопечен метод, както към фотосите на злоупотреби с деца. 

Анализът от 130 страници открива, че " Ислямска страна " създава над 100 нови публикации, видеоклипове и вестници всяка седмица, както и че " упадъкът " на терористичната група в интернет пространството е " доста пресилен ". 

ДАЕШ употребява за онлайн агитация " обширна екосистема " от платформи, в това число услуги за шерване на файлове, платформи за криптирани известия и обществени мрежи, както и Facebook, Гугъл и Twitter.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР