Онлайн потребителите продължават да се увеличават. Тencent и Alibaba са

...
Онлайн потребителите продължават да се увеличават. Тencent и Alibaba са
Коментари Харесай

Големите технологични компании ще се разширяват и през 2018 г.

Онлайн потребителите не престават да се усилват.

Тencent и Alibaba са окуражени да се приближат до водачите в софтуерния бранш. Още по тематиката
Apple и Amazon водят договаряния за вложения в Саудитска Арабия

Компаниите към този момент продават свои артикули посредством трети сътрудници, само че желаят да стъпят непосредствено на пазарите
28 дек 2017
Amazon гражданска война

Как компанията, учредена от Джеф Безос през 1994 година, се трансформира във все по-голям състезател на доста пазари
21 дек 2017 Най-големите компании в софтуерния бранш ще продължат да се уголемяват през 2018 година, като фокусът им ще бъде ориентиран не върху производството на самостоятелни коли, очила за виртуална действителност или високотехнологични компютри, а върху цифрова реклама, онлайн търговия и облачни системи за архивиране на данни, написа Finаnciаl Times.

Тенденцията се дължи най-вече на настъпилите промени в сектора през последните години и засиления интерес на потребителите към цифровите услуги. Освен това от ден на ден компании избират да употребяват онлайн платформите на софтуерни колоси като Гугъл, Amazon и Фейсбук, както и на разрастващите се китайски групи Tencent и Alibaba.

Дигиталните услуги

Около 40% от средствата за излъчването на реклами в международен мащаб през 2017 година са ориентирани към онлайн платформи, което дава убеденост на колосите за поетата посока. Само 2 компании - Гугъл и Фейсбук, са в основата на сериозния растеж в тази категория. Също по този начин и главните играчи от ритейл бранша са се насочили към цифровите услуги. Четиринадесет % от общите продажби на дребно в Съединени американски щати и 9% в Западна Европа са от онлайн търговия, сочат данни на Goldman Sachs. В Китай делът е най-голям - 22%.

Ролята на облака

Големите компании са архивирали в облачни системи едвам 19% от своите данни, демонстрира друго изследване на Goldman Sachs. Поради намаляващите разноски зa IT инфраструктура преходът на групите към облачните услуги ще отнеме няколко години. Според прогноза на Gartner разноските на IT фирмите ще доближат 3.7 трлн. $ през 2018 година Поради тази причина бизнес опциите ще се покачат, означават от консултантската група.

Онлайн платформите в основата на тази наклонност са на петте най-високо оценени компании за 2017 година - Apple, Гугъл, Amazon, Фейсбук и Microsoft.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР