Онлайн платформата Wikipedia отново е достъпна в Турция. След близо

...
Онлайн платформата Wikipedia отново е достъпна в Турция. След близо
Коментари Харесай

Wikipedia отново е достъпен в Турция. След като три години беше блокиран

Онлайн платформата Wikipedia още веднъж е налична в Турция. След близо три години, през които достъпът до нея в южната ни съседка беше блокиран.

Турската комисия към държавното управление, виновна за интернет технологиите, е махнала възбраната върху уеб страницата след разпореждане на съда в страната от предишния месец, в което се показва, че рестрикциите върху Wikipedia нарушават свободата на словото, написа Bloomberg.

Постановлението на съда беше оповестено в Official Gazette в сряда. Според медията посредством него е бил насочен апел за връщане на достъпа до уеб страницата.

" Достъпът до платформата се връща отчасти на територията на Турция и някои консуматори може да получат по-рано подобен от други ", се споделя в известие на Wikipedia.

Уебсайтът беше блокиран през април 2017 година, откакто от платформата отхвърлиха да отстранен от информация, която упреква държавното управление в Анкара, че работи с терористични организации.

В предишното управляващите в Турция са спирали достъпа и до други известни интернет страници като Twitter, YouTube и Фейсбук след същите обвинявания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР