Онлайн платформата Netflix започна да предприема активни мерки за борба

...
Онлайн платформата Netflix започна да предприема активни мерки за борба
Коментари Харесай

Netflix в борба с недобросъвестни потребители, които използват акаунти на други хора

Онлайн платформата Netflix стартира да подхваща дейни ограничения за битка с недобросъвестни консуматори - категория клиенти, които употребяват абонаменти на други консуматори, без в действителност да имат фамилни или родствени връзки с тях. Предупрежденията към момента имат единствено осведомителен темперамент.
„ Ако не живеете със притежателя на този акаунт, ще ви е нужен личен акаунт, с цел да продължите да гледате “, споделя Netflix в уведомление.
Като част от инспекцията, услугата предлага да потвърдите акаунта посредством имейл или текстов код към телефона, обвързван с акаунта, или да създадете нов акаунт с безвъзмезден 30-дневен интервал.

Правилата за услуги не разрешават шерването на еднакъв абонамент отвън едно и също семейство. До този миг Netflix не се е опитвал по никакъв метод да управлява шерването на абонаменти, с изключение на ограничаването за броя на екраните за по едно и също време гледане на наличие - от един до четири, според от цената.

Говорител на Netflix изясни пред CNBC, че този тест е нужен, с цел да се подсигурява, че хората, които употребяват сметки в Netflix, дават отговор на изискванията.
През последното тримесечие Netflix надмина психологическия предел от 200 милиона клиента, ставайки първата услуга за стрийминг, която прави това. Вероятно въпросът за шерване на абонаменти е станал прекомерно значим, с цел да бъде пренебрегнат.

Според анкета от февруари на американската изследователска компания Magid, към една трета от потребителите на Netflix и други стрийминг услуги споделят своите пароли с непознати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР