Онлайн отзивите за хотелите играят огромна роля, когато хората, планиращи

...
Онлайн отзивите за хотелите играят огромна роля, когато хората, планиращи
Коментари Харесай

За какво да следите, когато избирате хотел онлайн?

Онлайн отзивите за хотелите играят голяма роля, когато хората, планиращи ваканцията си, избират къде да си създадат резервация. Туристите се доверяват много на, както наподобява, " нефилтрираните " отзиви на другите.

Капризи: Туристи се оплакват от непривлекателни камериерки и обикновен минибар

Когато обаче се ровим из онлайн порталите за пътешествия излиза наяве, че рядко могат да се видят в действителност неприятни отзиви. Иновативната стойност на онлайн порталите за оценка на хотели понижава спрямо по-рано, споделя Аксел Йоквер, който е специалист по онлайн туризъм.

Хотелска верига пуска онлайн стаи по желание

" Вече не съществува революционната мощност. Индивидуалният рейтинг губи значимостта си ", споделя той. " Същевременно всеки хотел разбра, че модерният маркетинг не може да действа без рейтинги ", добавя експертът. Описанията в уеб страниците са по този начин моделирани, че всеки хотел да наподобява колкото се може по-добре, като че ли предлага по нещо за всеки вид екскурзиант.
 хотел ThinkStock/Getty Images
" Ако един хотел има 99 % позитивен рейтинг, би трябвало да внимавате. Хотелите нямат всичко за всеки ", предизвестява той. Изискванията на туристите просто са прекомерно доста и прекомерно разнородни. Въпреки това обаче рейтингите са доста значими за пътуващите.

" Туристите имат доверие на другите туристи ", отбелязва Сузане Нгуен, говорителка на онлайн уеб страницата Tripadvisor. Според изследване на немската осведомителна софтуерна асоциация Bitkom през март 2016 година към 28 % от всички туристи са обърнали внимание на онлайн рейтингите, когато са си резервирали хотел.

Венеция глобява туристи за непочтено държание

Платените материали играят пренебрежимо дребна роля, споделя Йоквер. Според него казусът е другаде: " Някои от рейтингите са в сивата зона ". Това се случва, когато операторите на хотела стимулират избрани посетители да дадат мнението си - хора, за които хотелът знае, че са извънредно удовлетворени от престоя си.
 хотел ThinkStock/Getty Images
Така че по какъв начин да разбираме, или по-точно, по какъв начин да се доверим на онлайн мненията за хотелите? Ето няколко съвета, които могат да оказват помощ на екскурзианта да открие най-хубавия хотел за потребностите си:

- Потребителите би трябвало да гледат единствено един или най-вече два уеб страницата за рейтинги и хотели, а не да претърсват целия интернет.
- Като се има поради големият размер от рейтинги, потреблението на филтри за концентриране върху избрани категории, потребности и стремежи оказва помощ доста в търсенето на верния хотел.
Потребителите би трябвало да се запитат какво е в действителност значимо за тях и тогава да преценяват съгласно тези аспекти.
- Често прочитането на три подробни отзиви е задоволително да се придобие обща визия за хотела.
- Ако се обърне внимание на езика, употребен в написаната оценка, може да се реши какъв човек я е писал и надлежно да се направи извод за това до каква степен може да се има доверие на даденото мнение.
- Снимките, които потребителите поставят към мненията си, по предписание са по-информативни, в сравнение с фотосите, качвани от самите хотелски уеб сайтове. Така че гледайте деликатно от кого или от кое място са фотосите в портала за отзиви.
 хотел ThinkStock/Getty Images
Сайтовете за мнения нормално дават нищожна информация за индивида, даващ мнение, изяснява Йоквер, като постоянно се показват единствено най-основни данни. Възрастта и полът обаче не са задоволителни, с цел да се дефинира дали коментарът подхожда на индивида, който търси хотел. " И принц Чарлз, и Ози Озбърн са британци и са на една и съща възраст, само че сигурно имат друга визия за това какъв е идеалният хотел ", акцентира Йоквер.

Горещите туристически точки в Европа към този момент будят гнева на локалните

" В бъдеще филтрите би трябвало да бъдат по-масово употребявани ", споделя той. " Огромно количество отзиви не са изключително потребни ", добавя Йоквер. По-добрият вид е да се прави разлика сред видовете туристи - било то пътуващ самичък предприемач или пък семейство с деца.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР