Онлайн обучението да се редува с присъствено, предлагат от просветното

...
Онлайн обучението да се редува с присъствено, предлагат от просветното
Коментари Харесай

Редуваме присъствено и онлайн обучение?

 Онлайн образованието да се редува с присъствено, оферират от просветното министерство. В студиото на " Здравей, България " просветителният министър изясни, че за всяка област ще се взима друго решение, само че концепцията е отдалеченото образование да продължава най-много 3 седмици.

" Предложихме на регионалните щабове разновидности за периодично повтаряне на учениците. Целта ни е да се облекчи системата, има предпоставки за това. Общите ни насоки са децата да не учат в онлайн среда повече от 2-3 седмици ", каза той.

" Лятото имаше доста диспути за това какъв модел на образование да изберем. Тогава изрично надви мнението, че просветителният развой с маски е неефикасен, да не кажем неосъществим, изключително за по-малките възпитаници. Затова избрахме модела на невзаимодействие. Днес обаче обстановката е усложнена и идната седмица ще обсъдим дали носенето на маски в час да бъде наложително ", съобщи министърът. И напомни, че сега всеки шеф на учебно заведение има право да взема решение дали децата да стоят с маски в час.

Вълчев заяви още, че сега има много по-малко установени случаи на ковид при дребните възпитаници, в сравнение с при огромните.

" Днес 44% от учениците ще учат в електронна среда, до през вчерашния ден бяха 38-39% ", разясни. 

Според него значимият въпрос, когато се предлага образование в онлайн среда, е за какъв брой време ще се организира то. " Смятам, че доста дребна част от нас и от учителите ще поддържат разновидността за отдалечено образование до края на годината. След втората-третата седмица децата губят ангажираност с образованието, натрупват се душевен проблеми, децата се десоциализират, двигателната интензивност също понижава ", разяснява просветителният министър.

" През януари и февруари, когато се чакат и сезонните грипни вируси, евентуално ще има 2-3 седмици онлайн образование ", допусна Вълчев.

Той разгласи, че не е обсъждана възможността за понижаване на лятната почивка и удължение на зимната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР