Онлайн магазините не са задължени да издават касови бележки при

...
Онлайн магазините не са задължени да издават касови бележки при
Коментари Харесай

Онлайн магазините няма да издават касови бележки при покупки с банкови карти

Онлайн магазините не са задължени да издават касови бележки при покупки с банкови карти, реши на първо четене парламентарната комисия по бюджет и финанси в четвъртък (10 октомври), откакто одобри пакет промени в данъчното законодателство за 2020 година.

В момента при продажби, по които се правят заплащания с кредитна или дебитна карта, се изисква регистрирането и отчитането с касова записка. Сега се прави разграничаване сред присъствено и неприсъствено заплащане с банкова карта, като за второто няма да се изисква издаването на книжен фискален бон.

Измененията плануват продажбата да се регистрира посредством електронен документ, публикуван от компютърна стратегия. След това данните ще постъпват в Националната организация по приходите. Тепърва обаче с премени в Наредба Н-18 ще се дефинира какъв тъкмо да е документът, както и каква информация да съдържа.

Целта на измененията е да се улеснят онлайн магазините. В момента доста от тях се отхвърлят да одобряват картови заплащания през виртуални ПОС терминали и изпращат поръчките с пощенски паричен превод, т.е. заплащане в брой на куриера.

В същото време обаче промените в законодателството задължават доставчиците на платежните услуги да подават информации в Национална агенция за приходите за броя и цената на транзакциите по платежна сметка, осъществени посредством виртуален ПОС терминал.

Приходната организация ще изисква и информация за откритите и закрити фирмени банкови сметки от комерсиалните банки, клоновете на задгранични банки, както и всички други снабдители на платежни услуги да дават информация на Национална агенция за приходите за откритите или закритите от тях банкови сметки.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР