Онлайн концерти със завлекли с пари поетесата и певица Гергана

...
Онлайн концерти със завлекли с пари поетесата и певица Гергана
Коментари Харесай

Онлайн концерти завлякоха с пари Гери Турийска: Спрете да въртите песните ми, ще си търся правата!

Онлайн концерти със завлекли с пари поетесата и певица Гергана Турийска, ожали се самата тя, видя HotArena.

Тя е създател на текстовете на песни на реализатори като Графа, Мария Илиева, Нина Николина, Рут Колева и доста други. Мъжът й -  композиторът Ясен Козев е ръководител на Управителния съвет на „ Музикаутор ” – сдружението, което пази авторските права.

„ Скъпи реализатори. Напомням ви, че вие персонално не можете да се отказвате от правата на своите създатели в заявления или контракти. Нашите авторски права, не са вашите изпълнителски. Напоследък се следи тревожна наклонност с безплатните онлайн стрийминг концерти. Първо, тъй като се връщате във времето на бир-фестове и концерти по градинки. Трябваха ви години, откакто безплатната музика спря, с цел да научите хората да си заплащат даже 5 лева, с цел да ви слушат в клубовете. Спомнете си го!

И второ, тъй като нарушавате закона, подписвайки ме.

На никого не съм давала право да извършва мое авторско наличие, в концерти, които няма да бъдат отчислявани авторски и сродни права. Отговорност носят всички подписали ме.

Иначе, отлично че вдигате духа на нацията, единствено не прекалявайте, че току виж на публиката й омръзне да гледа по три концерта на вечер...

Също по този начин, на никого, в никакъв случай не съм разрешавала да дава на музикални малките екрани, които карат изпълнителите да подписват заявления за авторски права, сходно позволение! BOX TV не би трябвало да въртят мои творби. Ако виждам друго, ще си потърся пояснение и за това. Ак ослучайно ми въртите песните- спрете! Благодаря!, отсече 35-годишната русокоска, цитира „ Телеграф ”
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР