Онколози от Обединеното кралство са разработили AI модел, за да

...
Онколози от Обединеното кралство са разработили AI модел, за да
Коментари Харесай

Изкуствен интелект помага на учените да предскажат дали ракът на гърдата ще се разпространи

Онколози от Обединеното кралство са създали AI модел, с цел да предскажат дали нападателните форми на рак на гърдата ще се разпространят въз основа на промени в лимфните възли на пациента, съобщи NY Post.

Изследването е оповестено в четвъртъкв Journal of Pathology от Breast Cancer Now и е финансирано от учени от King`s College of London.

Вторичен или „ метастатичен рак на гърдата “ се отнася до случаите, когато раковите кафези на гърдата се популяризират в други елементи на тялото.

Изследователите, които стоят зад изследването от предходната седмица, се надяват, че посредством потребление на изкуствен интелект за анализиране на имунния отговор в лимфните възли на дами с тройно отрицателенрак на гърдата, те могат по-добре да преценяват каква е вероятността заболяването да се популяризира.

Ако клетките на рака на гърдата стартират да се популяризират, пациентите нормално се нуждаят от по-интензивно лекуване.

Все отново откривателите считат, че е допустимо да се планува дали раковите кафези ще се разпространят въз основа на техния имунен отговор.

Изследователите са тествали AI модела върху повече от 5000 лимфни възли, дарени от близо 350 пациенти на биобанки.

„ Като демонстрираме, че измененията в лимфните възли могат да предскажат дали тройно отрицателният рак на гърдата ще се популяризира, ние надграждаме нашите възходящи знания за значимата роля, която имунният отговор може да играе при разбирането на прогнозата на пациента “, сподели доктор Григориадис.

Екипът възнамерява в допълнение да тества модела в центрове в цяла Европа.

„ Преходът от оценка на тъкан върху предметни стъкла под микроскоп към потребление на компютри в Националната здравна службанабира скорост.Искаме да използваме тази смяна, с цел да разработим програмен продукт, основан на нашия модел, който патолозите да употребяват в интерес на дамите с този сложен за лекуване рак на гърдата “, съобщи доктор Григориадис.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР