Омразата и желанието за изчегъртване на Продължаваме промяната доведоха до

...
Омразата и желанието за изчегъртване на Продължаваме промяната доведоха до
Коментари Харесай

Румен Христов: Трябва да спрат да упрекват ГЕРБ, ДПС и Възраждане, че сме свалили тяхната коалиция

Омразата и желанието за изчегъртване на " Продължаваме промяната " доведоха до опълчване, което не е в интерес на България и българските жители. Ако политиците милеем за страната си, виждаме каква зима ни чака и че на няколкостотин километра се води война, би трябвало да се откри решение, удовлетворяващо по-голямата част от българските жители.

Tова съобщи водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов в ефира на " Денят ON AIR ".

По думите му всички " бомбастични неща, които са съобщавани по адрес на ГЕРБ, са неприемливи ".

" Партньорите, към които протегнахме ръка, се държат като в детска градина. Не играем на " Не се сърди дребосъче ", а разясняваме дали тази страна може да бъде ръководена ", установи той.

Ген. Атанасов напомни на Борисов по какъв начин арестуваха Тодор Живков

От думите на Христов стана ясно, че ГЕРБ-СДС биха подкрепили промени в правосъдната система.

" Целта не е да бъде заменен един човек, а да се направи механизъм, който да не позволява това, от което се тормозят те - да има надзор и да забележим дали може да бъде изменена Конституцията ", разяснява някогашният народен представител.

Христов ясно изрази позицията на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили във връзка с войната в Украйна - те осъждат експанзията и считат, че България би трябвало да ѝ изпрати оръжия.

" Трябва да спрат да укоряват ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ", че сме свалили тяхната коалиция. Те не бяха задоволително умни, с цел да я запазят ", безапелационен бе той.

В отговор на въпрос каква е повода Росен Плевнелиев и Соломон Паси да са определени да водят договарянията за сформиране на кабинет, Христов уточни, че една от тях е тяхната " антипутин " ориентировка.

" Защо не се реализира едно единодушие за поддръжка на държавно управление, което явно няма да изкара 4 години. Правителствата би трябвало да бъдат политически и да има ясна отговорност. Трябва да изкараме минимум до локалните избори, с цел да не вършим два избора в една година ", акцентира той.

Христов заключи кои са вероятните сътрудници на ГЕРБ за съставяне на кабинет.

" С " Възраждане " имаме противоположни полезности, нямаме контакти с тях. " Български напредък " обявиха тяхната безапелационна проевропейска ориентировка, бихме могли да беседваме с тях ", разясни той.

Лидерът на Съюз на демократичните сили заключи, че в случай че не съумеят да намерят допирателни точки с останалите партии - отиваме на избори, в които ще изгубят българските жители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР