Omegle, услуга за онлайн чат, която се представяше като анонимен

...
Omegle, услуга за онлайн чат, която се представяше като анонимен
Коментари Харесай

Omegle затваря услугата за онлайн чат на фона на правни предизвикателства

Omegle, услуга за онлайн чат, която се представяше като неизвестен конгрес за „ разговаряне с непознати “, се затвори на фона на обвинявания, че е служила като разсадник за незаконни действия.

В дълготрайно изказване в четвъртък създателят на Omegle Лейф К-Брукс сподели, че услугата се затваря, защото битката с злоупотребата с платформата „ към този момент не е устойчива, нито финансово, нито психически “. През последните години Omegle се сблъска с голям брой правосъдни каузи, потвърждавайки, че платформата, която свързва хора посредством текстови и видео чатове, се трансформира в плодородна среда за полов тормоз и улесни половата употреба на малолетни посредством свързване на малолетни консуматори със полови насилници.

„ Стресът и разноските от тази битка – съчетани със съществуващия стрес и разноски за работа с Omegle и битката с злоупотребата му – са просто прекомерно огромни “, сподели Брукс в изказването.

демонстрира. Въпреки това тази известност трансформира платформата в магнит за неприятни артисти, чието държание сложи пред компанията съществени провокации за модериране на наличие.

„ Не може да има почтено счетоводство на Omegle, без да се признае, че някои хора злоупотребяват с него, в това число да се ангажират неописуемо отвратителни закононарушения ", сподели Брукс в изказването.

Правни задължения 

Широтата корист с Omegle провокира няколко правосъдни каузи против услугата, в това число едно, в което юристите твърдяха, че услугата за чат свързва 11-годишно момиче със полов див звяр, правосъдните документи демонстрират. Omegle уреди този цивилен иск за 22 милиона $ предходната седмица, заяви Gizmodo.

„ Като не съумяха да подхващат дейности, с цел да попречат на хищници да правят тези закононарушения против безпомощни деца в Omegle и не съумяха да поправят небрежния му дизайн и произвеждане, тези хищни консуматори се почувстваха овластени и подтиквани да продължат злоупотребата си и злонамерена приложимост на продукта “, твърди юрист в жалбата.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР