Омбудсманът на Република България доц. д-р Диана Ковачева отправи специални

...
Омбудсманът на Република България доц. д-р Диана Ковачева отправи специални
Коментари Харесай

Националният омбудсман отличи Общинския COVID център

Омбудсманът на Република България доцент доктор Диана Ковачева насочи специфични поздравления за ефикасната работа на Общинския Коронавирус център, който бе открит във Второ ДКЦ в Пловдив.

Омбудсманът е разговарял с шефа на Второ ДКЦ доктор Валентина Костуркова и се е интересувал по какъв начин работи центърът, каква е организацията и структурата му и какви пациенти се обслужват. За нея е било значимо да разбере по какъв начин пловдивският общински център поема както здравно обезпечени пациенти, по този начин и тези без осигуровки. " Ние получаваме средства от НЗОК за Ковид зона, с които се покриват разноските за прегледите на всички пациенти. Бързите антигенни проби в общинския център са безвъзмездни за пациентите, защото са обезпечени от РЗИ-Пловдив ", изясни доктор Костуркова. Тя добави, че дневно при тях минават над 30 души, като 25% от тях са с позитивни проби. В центъра към този момент има и незабавен кабинет, който подкрепя работата на медиците от неотложна помощ.

" Центърът беше основан с поддръжката на общината и е един от първите в страната. Неговата задача е да подкрепя всеобщата имунизация и към него бяха проведени и два преносими имунизационни кабинета. С положителната си организация за тези месеци центърът се утвърди като една от най-добре функциониращите Ковид зони “, разяснява шефът на дирекция „ Здравеопазване “ доктор Калин Калинов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР