Омбудсманът на Пловдив отвори въпроса за мотористите, които превръщат булевардите

...
Омбудсманът на Пловдив отвори въпроса за мотористите, които превръщат булевардите
Коментари Харесай

Омбудсманът на Пловдив поиска от МВР и Зико проверка заради шумовия терор от мотори

Омбудсманът на Пловдив отвори въпроса за мотористите, които трансформират булевардите в града под тепетата за скоростни писти и подлагат жителите на систематичен шумовия гнет. Общественият медиатор инж. Борислав Стаматов е изпратил искане към вътрешният министър Калин Стоянов и Община Пловдив да се направи цялостна инспекция и да издадат инструкции по какъв начин може да се предотврати произвола на мотоциклетисти, изключително след 22:00ч.
„ Гражданите на Пловдив всекидневно са подложени на гнет от шумни мотоциклети, движещи се с висока скорост по вършиме прави на някои от огромните булеварди в часовия диапазон след 22:00 ч.. По този метод се основават предпоставки за ПТП-та, а жителите на Пловдив са наранени от основания висок шумов декор, който надвишава в пъти заложените нормативи. Подобно държание остава несанкционирано, а обстановката продължава да е все по този начин неовладяна от способените органи, макар че по този метод се нарушават няколко закона, в това число и Конституцията на Република България “, показва инж. Стаматов.
Молбата на омбудсмана идват на фона на следващия сигнал от жители. припомняме, че медията ни също неведнъж е писала по този проблем, само че резултатите единствено са краткотрайни.
„ Този звук е издирван като резултат и се получава от преднамерено преправени ауспуси, с цел да се получи по този начин наречения резултат „ спукано гърне “. Ауспусите на някои мотоциклети са по този начин преправени, че при високи скорости да издават звук във високите честоти, които се чуват на стотици метри и даже километри, а другите доработки издават звук в ниския честотен указател, който също по този начин е мощен и провокиращ. И двата типа звук са над пределно допустимите равнища и са в положение да разсънят задремал човек и при затворен прозорец. Всичко това се повтаря от време на време през 10-15 минути, от време на време през час или час и половина. Тази шумова среда е извънредно нездравословна “, добавя Стаматов.
Според него „ общините (в частност Община Пловдив) и структурите на Министерство на вътрешните работи (в частност самото Министерство) си трансферират „ горещия картоф “ “.
„ Това е субкултура, асоциално държание на младежи, жители, които към момента не са намерили себе си.Имаме информация също по този начин, че от време на време се правят инспекции по засегнатия проблем, само че тези официални инспекции най-малко до този миг не са съдействали за някакъв позитивен резултат “, безапелационен е публичният медиатор.
Допълва, че без значение от поръчката на новия шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив старши комисар Георги Чергов за битка с този проблем, той е пратил настояването си до Министерство на вътрешните работи и и кмета Здравко Димитров.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР