Омбудсманът Мая Манолова ще се срещне със заместник-главния прокурор и

...
Омбудсманът Мая Манолова ще се срещне със заместник-главния прокурор и
Коментари Харесай

Мая Манолова сезира прокуратурата за новата цена на тока и парното

Омбудсманът Мая Манолова ще се срещне със заместник-главния прокурор и началник на Върховна административната прокуратура Ася Петрова поради решението на Комисията за водно и енергийно контролиране (КЕВР) за повишение цените на парното и тока. Новите цени са в действие от 1 юли, като междинното повишаване на цената на електрическата сила е с 2.03%, а на топлинната сила - със 7.33%.

" КЕВР продължава своята обичана процедура да поправя цените на парното и тока, единствено когато посоката е нарастване, само че когато цената на природния газ се понижава, няма надлежно понижаване на цените на тези услуги от първа нужда от българските жители ", уточни Манолова в известие до медиите, като напомни, че понижението на цената на природния газ за четвъртото тримесечие на 2017 година от 7.29% не е било отразено в цените на парното и тока.

Омбудсманът акцентира, че е сезирала Конституционния съд, атакувайки текста, който не дава право на жителите да апелират сходни решения, които касаят бюджета на техните семейства.

От Българска социалистическа партия също се оповестиха против повишаването на газа, парното и тока. В неделя при финалното оповестяване на цените левицата провежда митинг пред постройката на регулатора.

В четвъртък пък водачът на социалистите Корнелия Нинова разгласи, че внася в Народното събрание искане за премахване на ръководителя на КЕВР Иван Иванов и го дава на прокурор поради това, че комисията не е разгледала импортирана подписка от левицата за прекъсване на договорката за продажбата на активите на ЧЕЗ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР