Омъжена индонезийка бе осъдена на бой с пръчка, защото изневерила

...
Омъжена индонезийка бе осъдена на бой с пръчка, защото изневерила
Коментари Харесай

На 100 удара с тояга беше наказана жена, хваната в изневяра

Омъжена индонезийка бе наказана на пердах с пръчка, тъй като изневерила на брачна половинка си. Тя трябвало да изтърпи 100 удара, до момента в който нейният ухажор бил наказан едвам на 15. Случаят е от консервативната ислямска провинция Ацех. Бичуването е било прекъснато за малко, тъй като дамата не е можела да изтърпи болката, пишe Daily Mail, представен от БЛИЦ.

Ацех е регион в Западна Индонезия, където само се ползват законите на Шериата. Иван Алави, част от проверяващите управляващи, споделя че присъдата е била понижена, откакто упрекнатата е разкрила своя сътрудник в изневярата.

Съдиите се затруднили с това да измъкнат самопризнания от мъжа, който отричал до последно. Властите обаче го признали за отговорен за “привличане към жена, която не е негова съпруга”, откакто любовниците били хванати “в крачка” в ферма за палмово олио.

Присъдата му била 30 удара, които след това били понижени на 15. Така той се отървава относително леко, спрямо негов съгражданин, който е наказан на 75 месеца затвор и 100 бича, след връзка с младо момиче.

Изпълняването на присъдата било пред очите на локалните поданици, които записвали с телефоните си побоя. Това не е казус, защото преди пандемията сходни събития са привличали хиляди жадни за представление локални.

Ацех е единственият район в Индонезия, в която мюсюлманите са болшинство и където се употребява ислямското право. То разрешава да се издават санкции с бичуване за обвинявания в хазарт, пиене, хомосексуален секс и блудничество.

В предишното на територията на страната се оформя забавно право, което е комбинация от локални правила и ислямски обичаи. В следствие Ацех получава привилегията да продължи да го употребява, с цел да се преодолеят сепаратистките настроения в района.

През годините централната власт делегира повече права на локалните админи за да обезпечи по-бързо развиване.

Така се стига до обстановка, в която съществува религиозна полиция, която преследва и санкционира строго хомосексуализма, дамите, които не носят хиджаб, и хората които пият и залагат.

Още през 2018 година Ацех разгласи, че ще се прекратят обществените линчувания, които към този момент ще се извършават зад стените на пандизите, само че уви това не стана действителност. Дори броят на сходни санкции отбелязва растеж, което тревожи бранителите на човешките права.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР