Оливие Маркет, президент на AES България и ръководител Бизнес развитие

...
Оливие Маркет, президент на AES България и ръководител Бизнес развитие
Коментари Харесай

Нов президент на Американската търговска камара в България

Оливие Маркет, президент на AES България и началник " Бизнес развиване " на AES Eurasia, е новият президент на Американската комерсиална камара в България . Той беше определен единомислещо от Борда на Камарата на съвещание през вчерашния ден.

Той бе част от предходния Борд (2015-2018 г.) и определен за нов мандат на провелото се през декември на Общо заседание на Камарата. На позицията " президент ", Маркет наследява доктор Красимира Чемишанска, шеф за България, AmGen България, която я заемаше поста в интервала 2013-2018 година.

Нов Изпълнителен комитет

По време на първата среща на Борда бе определен нов Изпълнителен комитет на Камарата. Наред с президента, който управлява работата както на Борда, по този начин и на Изпълнителния комитет, спомагателни функции поеха още трима от новите членове на управителното тяло:

Станислава Танева, ръководещ шеф , Директор Корпоративно и капиталово банкиране, Ситибанк Европа АД, клон България - първи вицепрезидент.

Борислав Димитров, ръководещ шеф , Cisco Systems Bulgaria - втори вицепрезидент

Константинос Папаянис , ръководещ шеф, Merck, Sharp and Dohme Bulgaria - ковчежник.

Оливие Маркет пое отговорносттите на Президент на бизнеса на AES в България през януари 2015 година Преди да се причисли към AES България, той е вицепрезидент " Бизнес развиване " на AES Домениканска република. Неговата кариера в енергийния бранш стартира през 1995 година във френската компания " Electricité de France " (EDF), където работи 9 години преди да се причисли към AES Corporation.

Преди преместването си в България, Оливие Маркет е управител " Бизнес развиване " за AES в Съединени американски щати, шеф " Бизнес развиване " за AES Сингапур и вицепрезидент " Бизнес развиване " за AES Бразилия и Домениканска република.

Маркет е приключил " Ecole Nationale Supérieure des Mines de Paris ", Париж, Франция. Той има магистърска степен по машнно инженерство в от университета Texas A&M, Съединени американски щати и MBA от Harvard Business School.

Оливие Маркет приказва френски, британски и испански, както и има работни знания по португалски и български езици.

Американската комерсиална камара в България (АмЧам) сплотява над 350 американски, български и мултинационални компании в страната. За своите 23 години в България Камарата се трансформира във водеща бизнес организация, като основател на събития на настоящи тематики в региона на стопанската система, интернационалните и национални политики, обществената сфера.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР