Олимпийският шампион от Лондон 2012 и легенда на руския волейбол

...
Олимпийският шампион от Лондон 2012 и легенда на руския волейбол
Коментари Харесай

Сергей Тетюхин отказа да води Белогорие

Олимпийският първенец от Лондон 2012 и легенда на съветския волейбол Сергей Тетюхин е отказал да води гранда Белогорие (Белгород), където игра българският национал Розалин Пенчев, през идващия сезон. Това призна персонално президентът на клуба Генадий Шипулин пред организация РИА Новости.
 Розалин Пенчев пред Sportal.bg: Мечтая да играя на Олимпиадата в Париж 2024 (видео)
" Искам нашите някогашни играчи в Белогорие да станат положителни треньори. Наистина желая възпитаниците на Белогорие да преминат на на треньорския мостик. Обадих се на Тетюхин да пристигна при нас като старши треньор, само че той отхвърли. Сергей сподели, че това не е за него него и не може да пристигна при нас на тази позиция ", сподели Шипулин по телефона за РИА Новости .
 Великият Лой Бол: Време е да се вдигне мрежата във волейбола - стана ниска за играчите
" Сега няма промени в треньорския щаб на Белогорие, имаме положителни връзки с Борис Николаевич Колчин. Всичко остава както досега. Но до началото на идващия сезон има доста време и ще можем да приказваме нещо съответно за треньорския щаб. Ясно е, че с изключение на мен в клуба има и подобен умел експерт като Колчин. Но в бъдеще имаме потребност от треньор на нова генерация и Борис Николаевич е склонен с мен. Трябва да се движим напред и да помогаме на младежите ", президентът на Белогорие.
 Розалин Пенчев и Белогорие без шансове против Зенит (Санкт Петербург) в в 1/4-финал №1 (видео + снимки)
През декември 2019-а Борис Колчин размени Александър Косарев като старши треньор на Белогорие. Отборът приключи на 8-о място в Суперлигата на Русия, която приключи предварително заради разпространяването на пандемията от ковид. 44-годишният Тетюхин, който е прекарал 15 години от кариерата си в Белогорие, като се отхвърли през 2018 година, сега е общоприет управител на националния тим на Русия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР