Олимпийският огън ще бъде поставен в градините Тюйлери в сърцето

...
Олимпийският огън ще бъде поставен в градините Тюйлери в сърцето
Коментари Харесай

Олимпийският огън ще бъде поставен в градините Тюйлери в Париж

Олимпийският огън ще бъде подложен в градините Тюйлери в сърцето на френската столица сред Лувъра и площад Кондорд.

Париж ще бъде хазаин на Летните Олимпийски игри от 26 юли до 11 август тази година.

Френските медии се базират на свои източници, като означават, че мястото е било определено преди няколко седмици от организационния комитет и кметството на Париж.

Първоначалната информация беше, че котелът с огъня ще бъде подложен в двора на Лувъра. Сега в този момент се твърди, че огънят ще бъде инсталиран покрай източния вход против пирамидата на Лувъра.

Попитан от AFP, организационният комитет отхвърли да отхвърли или удостовери тази информация. Заместникът по спорта в кметството на Париж Пиер Рабадан, също не пожела да направи коментар пред организацията.

" Вече имаше доста клюки за местоположението му ", обясниха от организационният комитет.

" Това, което можем да кажем е, че в духа на Игрите, ние желаеме огънят да бъде конфигуриран в сърцето на Париж, поради символиката и с цел да е забележим за всички, в духа на Игрите и на нашата гала по откриването, налична за допустимо най-вече хора ", разясниха от комитета виновен с организацията на най-големия летен състезателен конгрес.

„ Това е зона, която разрешава оптимална сигурност. Ще има органи на реда 24 часа в денонощието, с цел да сме сигурни, че пламъкът ще бъде предпазен, и че обществеността ще може да го види още по-добре на това място “, прецизира източникът от организационния комитет.



По време на предходни издания на Олимпийските игри, като да вземем за пример в Рио (2016 г.) или Токио (2021 г.), котелът беше разпален на стадион (на " Маракана " за Рио и на " Олимпийския стадион " за Токио), преди да бъде изместен в градовете. Каква ще бъде процедурата в Париж остава загатка.

Щафетата с факела, която ще бъде запалена на 16 април в Олимпия (Гърция), ще влезе във Франция в Марсилия на 8 май и ще бъде призната на грандиозна гала с присъединяване на стотици лодки.

Огънят ще премине през близо 400 града във Франция в границите на съвсем два месеца и половина, с цел да дойде на 26 юли в Париж. Името на последния факлоносец към момента остава забулено в тайнственост.

В навечерието на Игрите в Лувъра ще бъде проведена „ церемония “ вечеря, ръководена от екипите на началник Ален Дюкас, на която ще участват близо 100 държавни глави и персони по време на церемонията по откриването.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР