Олимпийските игри в Токио още не са приключили, а вече

...
Олимпийските игри в Токио още не са приключили, а вече
Коментари Харесай

Олимпиадата в Токио по-успешна за България от Рио 2016 и наравно с Лондон 2012

Олимпийските игри в Токио още не са завършили, а към този момент са най-успешните за България от 2008 година насам. Тогава нашите спортисти завоюваха 5 педала в Пекин, до момента в който 4 години по-късно спечелихме 3 оценки от форума в Лондон.

В британската столица българите ни зарадваха с два сребърни медала, завоювани от Станка Златева (борба) и Милка Манева (вдигане на тежести), както и с един бронзов на Тервел Пулев в бокса.

До момента страната ни най-малкото изравнява това достижение, защото със среброто се окичи Антоанета Костадинова от спортната пукотевица, а през днешния ден за по-малко от минута Тайбе Юсейн битката за бронза в битката, до момента в който Стойка Кръстева е на боксов край в категория до 51 кг и ще нападна олимпийската купа в Токио 2020.

Това значи, че България към този момент усъвършенства представянето си от Рио 2016, където нашите взеха един сребърен орден – Мирела Демирева (висок скок), както и две бронзови оценки – на Елица Янкова (борба) и на ансамбъла ни в художествената гимнастика.

Сега не ни остава нищо друго, с изключение на да пожелаем триумф на всички български представители, които не престават да се борят и да популяризират страната ни на най-големия състезателен подиум на планетата. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР