Олимпийските игри бяха закрити с красива церемония в японската столица

...
Олимпийските игри бяха закрити с красива церемония в японската столица
Коментари Харесай

Токио, благодарим ти! Да се готви Париж!

Олимпийските игри бяха закрити с красива гала в японската столица Токио, която се организира без аудитория поради пандемията от ковид. Принцът на Япония Фумихито и президентът на МОК Томас Бах бяха измежду формалните посетители. Олимпийският огън загасна в края на спектакъла, с цел да бъде разпален още веднъж след три години за Игрите в Париж.

Капитанът на ансамбъла по художествена гимнастика Симона Дянкова беше знаменосец на България на закриването. На откриването тази чест имаха рекордьорката по участия на олимпийски игри със седем Мария Гроздева и вярата ни в плуването Йосиф Миладинов. 4599 спортисти дефилираха по време на церемонията по закриването.

Спортистите от другите делегации се събраха и направиха празник на стадиона, в който имаше музика, танци, красиво светлинно шоу и фойерверки.

"През последните 16 дни вие ме впечатлихте със спортните си достижения. Вие създадохме магията на тези олимпийски игри. Бяхте по-бързи, качихте се на по-високо, тъй като всички останахме дружно. Вие се състезавахте безкомпромисно, само че го направихте спортсменски. Вие ни вдъхновявахте с тази сплотяваща мощ на спорта. В тези сложни времена вие дадохте най-ценното на света - вяра. За първи път от началото на пандемията целия свят се събра дружно, на една сцена. Милиарди бяха обединени от силата на спорта. Игрите в Токио 2020 са олимпийски игри на вярата, солидарността и мира. Вие най-хубавите спортисти на света можехте да осъществите своята фантазия само, тъй като Япония ви даде тази опция. От името на всички спортисти - благодарим ти Токио, благодарим ти Япония ", сподели Томас Бах в речта си.

"Това бяха невиждани олимпийски игри. За нас и за нашите японски другари ни се наложи да работим при невиждани условия, с цел да се реализира. Дълбок реверанс към това, което направиха всички от организационния комитет. Никой преди не е провел отсрочени с една година олимпийски игри. Ние го направихме поради спортистите, направихме го дружно. Сега би трябвало да отбележа края на това дълго предизвикателство и да разглася Игрите на 32-а олимпиада за закрити. Според традицията приканвам всички да се съберем още веднъж след три години в Париж, с цел да честваме игрите на 33-а олимпиада ", добави той.

An Olympic Games like no other. In the face of a pandemic, an obstacle far beyond anything we have ever experienced.

But we did it. Together.

This celebration is for all of us and proof that there is always hope.
— Olympics (@Olympics)
По време на формалната част от церемонията кметът на Париж Ан Идалго получи олимпийското знаме от Томас Бах.

При предаването на идващото домакинство бяха показани фрагменти и обществено празненство от френската столица, която ще одобри олимпиадата след три години - през 2024-а.

Организационният комитет за Олимпиадата в Париж не съумя да развее голямото олимпийско знаме от Айфеловата кула заради неприятните метеорологичните условия. Вместо това видео на подготовката по издигането на знамето, снимано през днешния ден, беше показана в телевизионното предаване за закриването.

За първи път по време на гала по закриването бяха наградени призьорките в маратона при дамите дружно с тези при мъжете.

The Olympic spirit is in all of us.

A display of beautiful, luminous colours swirl together, representing the many flags of the world.

They form the Olympic Rings, a timeless symbol of unity.
— Olympics (@Olympics)
Перес Джепчирчир (Кения) победи при дамите, а нейният съотечественик Елиуд Кипчоге отбрани купата си в лекоатлетическия маратон при мъжете.

На Игрите в Токио бяха раздадени 339 комплекта медали, а Съединени американски щати завоюва неофициалното класиране с 39 златни, 41 сребърни и 33 бронзови оценки.

Олимпийските игри се организираха от 23 юли до 8 август. Заради пандемията на ковид надпреварата беше отсрочено от предходната година. Организаторите взеха решение да проведат Игрите без задгранични почитатели, а локалните фенове не бяха позволени до олимпийските надпревари в шест японски префектури, в това число Токио.

Олимпийските игри в Париж ще се проведат от 26 юли до 11 август 2024 година.

To Paris With Love ❤️ | |
— #Tokyo2020 (@Tokyo2020)
La cérémonie de clôture en direct depuis Paris!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР