Олимпийската шампионка от ансамбъла по художествена гимнастика Лаура Траатс е

...
Олимпийската шампионка от ансамбъла по художествена гимнастика Лаура Траатс е
Коментари Харесай

Грацията Лаура Траатс за първите си стъпки в залата, трудностите по пътя и края на кариера си

Олимпийската шампионка от ансамбъла по художествена гимнастика Лаура Траатс е била пред отричане през 2016 година. Тогава нейната персонална треньорка Мирослава Батаклиева е изиграла доста значима роля, с цел да може гимнастичката да продължи пътя си в националния тим и 5 години по-късно да изкачи най-високия връх на олимпийските игри в Токио. Пред камерата на NOVA Лаура споделя за първите си стъпки в залата, за компликациите по пътя, за страстите от спечелването на купата в японската столица и за края на кариера си. С нея ни среща Велислава Миланова.

Лаура прави първите си стъпки в залата на клуб „ Левски-Триадица”.

„ Може би нямаше да съм гимнастичка, в случай че не беше треньорката ми Мирослава Батаклиева. През 2016 година бях твърдо решена, че ще приключа кариерата си. Тя доста ми оказа помощ и ме върна в правия път”, описа Траатс.

След голямата наслада от купата в Токио тя и девойките претърпяват отчаяние, защото не могат да играят на Световното състезание в Китакюшу. Причината - тежката контузия на Лаура. „ Решението беше взето от госпожа Раева и доктор Добрев. Те са хората, които съумяха да погледнат в профил нещата и да вземат това решение. Аз също считам, че беше правилно”, сподели тя.

Възстановяването й след интервенцията върви повече от добре. „ Чувствам се добре, нямам съвсем никакви болки”, показа Траатс.

Малко преди Коледа девойките сложиха завършек на кариерата си, а страстите в „ Арена Армеец” взеха връх. Олимпийската шампионка обмисля опцията да води мастър класове за млади гимнастички и е уверена, че ще остане обвързвана с гимнастиката.

Повече по тематиката гледайте във видеото!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР