Oлимпийската квалификация по таекуондо в Зона Европа за Игрите в

...
Oлимпийската квалификация по таекуондо в Зона Европа за Игрите в
Коментари Харесай

Мартина Атанасова и Александра Георгиева се разминаха с квоти в първия ден на олимпийската квалификация по таекуондо в Елин Пелин

Oлимпийската подготовка по таекуондо в Зона Европа за Игрите в Париж 2023 беше публично открита през днешния ден в Елин Пелин на специфична гала в наличието на ръководителя на БФ Таекундо и първи вицепрезидент Европейския таекуондо съюз Слави Бинев, кмета на града Ивайло Симеонов. Сред специфичните посетители на събитието бяха още олимпийската шампионка по гребане Здравка Йорданова, олимпийският първенец по таекуондо Михалис Моручос, доайенът на бойните спортове в България ген. Чавдар Чернев, както и доста други.

За страдание, първият ден на надпреварата приключи с крах за българските представители, защото Мартина Атанасова (57 кг) и Александра Георгиева (49 кг) не съумяха да се преборят за квоти за олимпийските игри през това лято.

При 57-килограмовите Атанасова стартира с триумф над португалката Йоана Куня (Португалия) с 2:0 рунда, а във втория кръг нашето момиче надигра и поставената под №2 в главната скица Патриция Адамкевич от Полша. В спор за място на полуфиналите обаче сполучливата серия на българката беше спряна след загуба с 0:2 от чехкинята Доминика Хронова.

В категория до 49 кг пък Александра Георгиева потегли с безапелационна победа против Тереса Кастийо от Дания, а във втората си битка трябваше да премери сили с израелката Абишаг Семберг. Родната представителка завоюва първия рунд, загуби втория, а в хода на решителния трето получи травма и в последна сметка в самия край позволи нейната съперничка да стигне до две точки, които изпратиха Семберг напред.

Утре олимпийската подготовка у нас продължава с българското присъединяване при мъжете - в категория до 68 кг ще се състезава Митко Джорджев, а в категория до 58 кг - Християн Георгиев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР