Олимпиадата дойде, чакаме и правителство. Важното е, че утре съботният

...
Олимпиадата дойде, чакаме и правителство. Важното е, че утре съботният
Коментари Харесай

Четете в Марица: Партиите на протеста играят по свирката н...

Олимпиадата пристигна, чакаме и държавно управление. Важното е, че на следващия ден съботният брой на " Марица " идва като по часовник - пъстър, забавен, образован. Акцентите:

Светът е Олимпиада!

С едногодишно забавяне поради коронавирус пандемията, през днешния ден в Токио се откриха 32-те Олимпийските игри. Освен, че ще стискаме палци нашите спортни очаквания да се върнат с медали, ние, от влиятелното българско медийно издание –„ Марица “, сме ви подготвили освен спортни, само че и други вълнуващи и любопитни четива за уикенда. Ето и някои от по-интересните акценти:

Успехът се срина след уроците онлайн

Месеците на образование онлайн са намалили триумфа на учениците, макар че не се видяха фрапантни разлики по отношение на предходни години в резултатите от матурите и националните външни оценения. Според 40% от учителите и близо 60% от шефовете знанията на учениците са се влошили по време на отдалеченото образование. Освен от усложнения електронен достъп, това значително е разследване от намалена мотивация и ангажираност.

Сватбите надделяха разводите в пандемията

На пловдивска почва сватбите нокаутираха разводите, и то в първия рунд, сочи статистиката за първите шест месеца на годината. Любовта спечелва за сметка на омразата, само че е налице тревожна наклонност за нарастване на бракоразводните каузи. И пръст в това има пандемията. В месеците след блокадата настава гърмеж от любовни искри и раздели.

Протестърските партии са принудени да играят по свирката на Слави

споделя в изявление за „ Марица “ политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Шест мечки се настаниха на ул. " Брюксел " в Могилица

Шест мечки са постоянни обитателки на улица " Брюксел " в смолянското село Могилица и хората в родопското село са в суматоха. Улицата съставлява 315 метра скалист стръмен сокак в края на обитаемото място и по нея могат да минават единствено мулета.

" На улицата живеем към този момент единствено 12 души, рядко има деца и внуци, тъй като ги е боязън от мечките, а те към този момент постоянно се разхождат по нашата улица ", описа 72-годишният бай Минчо Андонов.

Вълчан Петров изписа божи храм със наследник, снаха и внучка

Пловдивският художник Вълчан Петров, синът му Петър Вълчанов, снаха му Кристина Грозева и внучката Сибила Петрова станаха герои на една красива християнска приказка, почнала преди 3 години.

Всички те участваха в изографисването на дребния параклис „ Свети Илия” в местността Червената ябълка сред селата Царичина и Чибаовци. Тези дни дефинитивно приключеният Божи дом одобри стотици вярващи за празника на оракул Илия.

Бохемът, който изповяда лицата на Пловдив

Той е безвъзвратен безгрижник и ревнив филибелия. Нещо като жива емблема на Стария град, в чиито паметни заведения има непокътнато място.

Неизменно с цигара в ръка и тънка усмивка. За него изкуствоведката Светла Москова споделя, че калдъръмът познава стъпките му и може да върви със затворени очи от Хисаркапия до църквата " Свети свети Константин и Елена " и Етнографския музей. А вие познахте ли кой е този безгрижник?

Естествено - Здравко Гълъбов, един от доайените на журналистическата колегия в Пловдив. В петък, 23 юли, той навърши 75 години, половин век от които е посветил на обичаната специалност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР