Олександър Зинченко иска да счупи стереотипа, който битува за Арсенал

...
Олександър Зинченко иска да счупи стереотипа, който битува за Арсенал
Коментари Харесай

Зинченко: Искам да разбия стереотипа за Арсенал и топ 4

Олександър Зинченко желае да счупи стандарта, който битува за Арсенал като тим, който се състезава единствено за място в топ 4 на британската Висша лига.

Лондончани победиха с 1:0 градския противник Челси в неделя – резултат, който още веднъж ги изкачи над Манчестър Сити с две точки повече. Една победа над Уулвърхемптън като посетител идната седмица пък ще значи, че " топчиите " посрещат паузата преди Световното състезание като водач. А освен с резултатите, само че и с играта си те не престават да се опълчват на критиците, които допускаха, че скоро ще издъхнат от гневното движение, което поддържат от началото на акцията.

Изминаха цели шест години, от последното класиране на тима от Северен Лондон в топ 4, а точно това беше и концепцията на мениджъра Микел Артета, когато обрисуваше задачите за сезона.

" Честно казано, не желая да виждам толкоз надалеч, тъй като ни предстоят още доста мачове. Така че – да, доста хора са сюрпризирани или въодушевени, само че е рано за крайни прогнози ", разяснява украинският ляв бек пред публицистите. Той се завърна в групата на Артета с пълноценни занимания, откакто получи разтежение на прасеца от дербито с Челси.

" Мисля, че групата е събрана от специфични хора. Като стартираме от нашия личен състав и по-късно всички хора на подготвителната база, нашите почитатели. Ние имаме вяра в себе си, във всеки един мач, че е вероятен. Така че ето ви отговорът и за тима ", добави Зинченко.

" Мисля, че към този момент е ясно и всеки е привикнал, каже ли се Арсенал – значи битка за топ 4. Но желая да разбием този стандарт. Гледаме напред и аз мисля, че тази композиция от хора, заслужава освен това. Това, което би трябвало да създадем – да осъществим упованията на всички ".

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР