Олександър Усик нокаутира претендента Даниел Дюбоа и защити световните си

...
Олександър Усик нокаутира претендента Даниел Дюбоа и защити световните си
Коментари Харесай

Украинецът Усик нокаутира Дюбоа

Олександър Усик нокаутира кандидата Даниел Дюбоа и отбрани международните си трофеи в тежка категория на WBA, WBO, IBF и IBO. Украинецът направи втория си нокаут в кариерата в тежка категория, като смъкна два пъти своя съперник от Англия – един път в осмия и по-късно в девети рунд.

При вторият случай Дюбоа по този начин и не се изправи в точния момент и съдията спря мача. Имаше обаче и доста противоречив миг в пети рунд, когато Усик се озова на земята след тежък удар в тялото. Съдията обаче отсъди, че това е удар под пояса и не зачете нокдаун. Наложи се Усик да се възвръща към 5 минути преди боят да бъде възобновен.

Олександър Усик излезе във втора отбрана на своите международни трофеи в тежка категория против английския кандидат Даниел Дюбоа. 36-годишният украинец не беше губил в 20 професионални борби. Междувременно, 25-годишният Дюбоа се стреми да стане международен първенец при първия опит. Единственото му проваляне в професионалния кръг пристигна от Джо Джойс преди три години.

В този случай той беше нокаутиран в 10-ия рунд, когато окото му стартира да се затваря. Сега той се е възстановил до точка, в която има вяра, че може да направи голяма изненада против златния олимпийски медалист Усик. Но Дюбоа е новобранец с причина.

Усик има сполучлива кариера като дилетант, някогашен неоспорим първенец в полутежка категория и един от двамата настоящи първенци в тежка категория дружно с Тайсън Фюри. Той идва след две страхотни победи против Антъни Джошуа.

Тарчински Арена във Вроцлав, Полша е определеното място за тази апетитна борба. Световните трофеи на WBA, IBF и WBO на Усик бяха заложени, както и пояса на IBO.

В първи рунд и двамата бяха внимателни. Усик първи пласира прецизен удар – десен прав в главата. Дюбоа опита няколко пъти да контраатакува.

Вторият рунд още веднъж бе за първенеца. Хубаво ляво кроше раздруса Дюбоа, който се движеше по-малко от противника. В трети рунд Усик вкара тежка композиция десен – ляв в главата на британеца.

Четвъртият рунд продължи по същия метод. Дюбоа получаваше множеството удари, само че опитваше да отвръща. Във всеки един рунд британеца опитваше да удря в тялото Усик.

В петия рунд стана забавно. Дюбоа нацели в корема противника и го смъкна на земята. Съдията Луис Павон спря мача, само че не присъди нокдаун. Усик изкара на земята към минута две, а рефера прекъсна багра за към 5 минути.

След което съдията предизвести Дюбоа, че желае „ чист мач или ще го дисквалифицира “.

След подновяването на багра имаше страхотна офанзива на Дюбоа, само че Усик контраатакува. Битката се разгорещи, украинецът вкара ужасно кроше в главата на Дюбоа, който отвърна. Двамата даже вкараха по един удар след края на рунда.

В шести рунд Усик вкара ляво кроше и десен прав в тежка композиция. Дюбоа продължи да пробва да нарани противника с удари в тялото.

Седмият рунд Усик направи няколко съвършени леви крошета. Със самия гонг украинеца вкара още две тежки леви крошета в главата на британеца.

Осмият рунд бе добър за Дюбоа. Британецът вкара няколко положителни удара, само че в последните секунди на частта кандидата се озова на земята в нокдаун. Дюбоа се изправи, а незабавно след броенето пристигна гонга.

Коляното на кандидата поддаде и в деветия рунд той бе доста нерешителен. Усик незабавно атакува и разруши носа на противника. Минута и половина преди края на рунда Усик още веднъж прати Дюбоа на земята с десен прав, а британеца към този момент не съумя да се изправи. Нокаут!

След края на мача Усик отиде при противника и го поздрави, като му сподели, че би трябвало да мечтае! Това е 21-а победа от 21 мача за Усик и неговия 14-и нокаут.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР