Окупаторите извършиха поредното престъпление срещу историята, срещу историческата справедливост. Руските

...
Окупаторите извършиха поредното престъпление срещу историята, срещу историческата справедливост. Руските
Коментари Харесай

Руските денацификатори громят еврейски паметници

Окупаторите направиха следващото закононарушение против историята, против историческата правдивост. Руските войски край Харков - със своята запазена марка - в безчовечен жанр " денацифицираха " Мемориала на жертвите на Холокоста в Дробицкий Яр край Харков.

По време на Втората международна война нацистите са разстреляли тук към 20 000 индивида. След 80 години ги убиват за повторно. И това го прави Русия. Менората в Дробицкий Яр е разрушена през днешния ден от съветски снаряди. Това е още един въпрос към цялата еврейска общественост в света - какъв брой още закононарушения против нашата обща памет за Холокоста ще бъде поволено на Русия да извърши - на нашата украинска земя?!

Това сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеообръщение, оповестено в ютюб канала на Офиса на президента, разяснявайки обстрела на съветските окупатори на Меориала на жертвите на Холокоста в Дробицкий Ян в околносите на Харков.

Зеленски съпостави дейностите на съветските войски с дейностите на нацистите по време на Втората международна война. " Никой няма да им елементарни. Ще носят отговорност. Така, както преди 77 години. Не в Нюрнберг, само че в същия смисъл ", подчертва Зеленски.

Дробицкий яр е околност в източната част на Харков, покрай околовръстното. По време на окупацията на Харков в 1941-42-ра година, нацистите вършат в Харков еврейско гето, след което органзират всеобщи разстрели на неговите поданици в Дробицкий Яр. Знае се за 16-20 хиляди разстреляни, болшинството - евреи. През декември 2002-ра на това място е открит мемориал на жертвите на Холокоста, на откриването участва дипломат на Израел Анна Азари, която връчва почетния знак " Праведник на света " на 12 украинци, помагали на евреите през Втората международна война.

На 1 март съветските окупационни войски нанесоха удар по телевизионната кула в Киев. Мощната ракетна офанзива бе на територията, където се намира мемориалният комплекс " Бабий Яр ". Загинаха пет индивида, минавали около кулата по време на офанзивите.

На 17 март съветската армия унищожи паметник в чест на починалите във Втората международна война в планината Кременец, в Изюм, Харковска област.
ТЕМА преди 9 минути 324 преди 2 часа 1409 преди 3 часа 1791
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР