Окултният философ, ясновидец, писател и ерудит Александър КРЪСТНИКОВ за значението

...
Окултният философ, ясновидец, писател и ерудит Александър КРЪСТНИКОВ за значението
Коментари Харесай

♠ Съдбата покровителства много и незабелязано родените под СКОРПИОН

Окултният мъдрец, ясновидец, публицист и ерудит Александър КРЪСТНИКОВ за смисъла на зодиакалния знак от духовно и астрологично становище

(Mars with the Signs of Aries and Scorpio, Facchetti, Pietro, XVI century)

Дневното  посещение на планетата Марс e в съзвездието на Скорпион (Scorpio) припомня алегоричната змия, която е станала причина за рухването на първия човек (кн. Битие: гл. 3). Това съзвездие, чиято зодия се простира от 23 октомври до 21 ноември в това число, в случай че преглеждаме кабалистично, то ще ни разкрие тайната на раждането и езотеричната карта на Небето, точно на Яковия наследник Гад, комуто патриархът предсказал победа след поражението- (кн. Битие: гл XL1X: 19 ст. – Гада ще разбият разбойници, само че и той най-сетне ще разбие). Така, щастливият гражданин на парадайса, който е бил в нравствен клас, е разбрал, що значи разкаяние на съвестта и е основал голям брой всевъзможни беди; той е изгубил душевната си непорочност в пропастта на телесните наслаждения, но въпреки всичко предходното самодоволство ще му се възвърне, щом духовното създание спечелва над физическото и изгубените класове на ново се завоюват (виж. значение на духовните класове – издание на общ. пс. изд. Д.). Който се роди под тоя зодиакален знак ще бъде със крепко телосложение, междинен растеж, с черни или тъмноруси коси, въобще с лице сходно на орел. Енергични, любящи придвижванията съc мощна воля, склонни са към замечтаност, горделиви и ненапълно себелюбци. Опитът е посочил, че от тях в множеството случаи излизат бележити лекари, изключително хирурзи. Природата им е дала положително здраве. Влиянието на Венера през това време (23 октомври до 22 ноември) предизвиква някой минус на лицето (образа) и усилва чувствеността, от която така и така страдат родените през зодията (Венера въздейства през последната десетица). Магнетичен знак служи топаз, който може да се носи под тип на кръст, пръстен, брошка и прочие Забелязано е, нормално, че родените под Скорпион нямат братя или, в случай че има някой, той умира скоропостижно от неестествена гибел, рухване от високо, захапване от неестествена гибел или удавяне. От заболяванията изключително постоянно се срещат следните: на половите органи, пикочния мехур, главоболие, злокачествени болести на заднопроходно отверстие, болести на  простата. Най-лоши цифри през зодията са тия: 30 октомври, 4, 15 ноември и 20, през тия цифри духовният човек би трябвало повече да се моли за парализиране злотворното им въздействие. Около 30 год. възраст следва вдовство или загуба на прекомерно непосредствен другар. Вторият брак е по-щастлив от първия. Материалното състояние доста се усъвършенства сред 25 и 30 година От многото пътувания по вода и по суша едно е обвързвано с огромна заплаха, която въпреки всичко е допустимо да се избегне. Съдбата покровителствува доста и неусетно родените под Скорпион. Това съзвездие символизира самомнението и гибелта. Положението му на Небето е северно; знакът му съответствува с есента. По елементните качества то е: водно, матично, хладно и влажно, безвкусно (плодовете не добиват усет през тая зодия), женско, нощно, непрекъснато.

Под негово влияние от растенията са следните: хвойна, фасул. синчец (jsatis tinctoria), слива, жълт шибой; от камъните тия: магнит, хематит (червената желязна руда) и киновар; от животните: вълкът, зелен кълвач (picus).

Влиянието на Скорпион върху индивида е трояко: на физическото поле, на духовната област (I, II небе) и на божествената (III небе и нагоре.)

На физическото поле: лице приблизително, очи дребни, цвят на лицето мрачен, коси черни, бедрените кости и краката огромни, тяло крепко и добре развито, растеж междинен, витална мощ мощна.

На духовната област; темперамент деятелен, леко възбудим, въздържан, разсъдлив.

На божествената област; воля позитивна, чувствителност остра; качества към възприемане; концепции и вътрешен глас прелестни.

Понеже Марс господствува в зодията на Скорпион, животът на родения ще бъде цялостен с битки и паники. Има заплаха от насилствена гибел посредством секрети врагове. При тая интервенция на планетата Марс растежът бива въобще междинен с дебела къса шия, цялост: способна природа, само че егоистична, хитра и водeща се по правилото на Мойсея „ око за око, зъб за зъб “. През тая зодия най-лесно може да се завоюва милостта, състраданието, а най-мъчно вярата. През това време духовният човек би трябвало да се пази от критикуване, наказание своите ближни. През тая зодия сме длъжни да посочим пътя на жадуващия истината, да го посъветваме за истина, добрина и обич и в случай че до три пъти не одобри нашите препоръки, да го оставим на неговата карма (закона за възмездието).

...

Първа десетица на Марс.

Трае от 23 октомври до 1 ноември в това число. Дух настойник и е Сентацер. Тя предсказва доста неприятности, вследствие неискрени приятели, чести пътувания, но неособено радостни, заплаха да бъде ранен от едри четвороноги. Роденият бива доста трудолюбив, само че самолюбив и самолюбив до прекаленост. 23 октомври демонстрира многочислени беди и рискове от  рани, породени посредством огнестрелно оръжие; това изключително е в правилно за роден на тоя ден през 1-2 ч. след среднощ (начало на първия дом). 23 число е положително за молитва и всяка потребна активност. 24 октомври – за родения забележително общо положение и триумф в работите. За работа въобще междинен.

25 октомври – роденият ще бъде изтъкнат мъдрец, блян към усамотение; не-съобщителност. 26 октомври – голям музикален или книжовен гений. Това число е положително за молитва и работа. 27 октомври – опасности за родения от телесни повреди. За работа и благодетелно въздействие на молитвата междинен. 28 октомври – трудолюбие огромно самообладание. Добро число за положителни мисли и духовна активност. 29 октомври – богатство; триумф във всички предприятия отнасящи се до метали. Благоприятен духовно за всякого. 30 октомври – прекомерно буен характер. Лошо число за духовна работа. 31 октомври загуба на родители в ранно детинство, печален и печален живот до 20-та година. За дух. работа добър, удобен. 1 ноември – скритост; мощен и добродетелен темперамент у гениалните деца; у посредствените демонстрира злопаметност. За духовна работа приблизително.

...

Втора десетица на Слънцето.

Втората десетица на зодията Скорпион, която трае от  2 ноември до 11 в това число се ръководи от Слънцето. Дух настойник е Тепизеут. Който се роди през това време ще се отличава с ловкост и доста ще си пострада от бъбривостта на непосредствен нему човек. Първата половина от живота му ще бъде много трудна; вероятни са чести злополуки. Влиянието на Слънцето в съзвездието акцентира следните черти:  дребен растеж, необятни плещи, пристрастеност към затлъстяване: непримиримост, раздразнителност; саркастичен манталитет и любящ иронията за сметка на своя близък. Субектите на тоя вид хора скриват деликатно придвижванията на своята душа и въобще се отличават с съмнение към обкръжаващите го.

2 ноември демонстрира за родения несъразмерна самонадеяност, влечаща огромна злина. За работа приблизително. 3 ноември – съдбата ще резервира родения при всички условия на живота. Много интриги и клюки от секрети врагове. За молитва и дух. работа положително. 4 ноември – човек ще реализира забележително публично състояние. За работа приблизително. 5 ноември – открит, приветлив характер; непотребната наивност ще докара до печален край. 6 ноември е добър за потребни каузи. 7 ноември слаба воля; неявяване на сила, религия и фатализма. За работа удобен. 8 ноември – добро сърце и  блян към всичко възвишено. За работа приблизително. 9 ноември – бедност; скитнишки живот; доста неприятели. За работа и молитва добър. 10 ноември – трагичен в фамилния живот; недоверчивост. За работа приблизително. 11 ноември – алчност и скъперничество; експлозивен темперамент, живот цялостен с битки. За работа приблизително, далечни пътувания. Скорошни и непредвидени триумфи, доставящи респект и популярност. За работа и молитвено въздействие приблизително.

...

Трета десетица на Венера.

Третата десетица на зодията Скорпион, която трае от 12 до 21 ноември в това число, се ръководи от Венера. Дух настойник е Сенцинер. Който се роди през това време, ще бъде със буен деятелен темперамент, мощна воля и огромен музикален гений. Влиянието на знака Скорпион на Венера не е така благотворно, тъй като тая планета се явява враждебна на зодиакалните елементни качества. Тук роденият бива по темперамент неприятен, кавгаджия и твърдоглав. Нещастен фамилен живот. Опасност да почине от женска ръка. Намесата на въздействие от Марс още повече усилва неподходящите предсказания, изключително за дамите. 12 ноември демонстрира за родения непреклонност, непоколебим манталитет, непризнаващ послушание. Много тежки тествания, за работа междинен. 13 ноември – живот цялостен с промени. Положението не дава обещание по никакъв начин стойчивост, закрепване. Ден със приблизително въздействие. 14 ноември – богато талантлива природа, която гратис ще пръска своите сили. Влияние приблизително за всички. 15 ноември – тих, непретенциозен нрав; прекомерно положително сърце. За работа неподходящ. 16 ноември – несимпатичен, самолюбив темперамент. Готовност всички и всекога да пожертвува поради удоволетворение своите стремежи. Отсъствие на идейно управително начало (принцип). За молитва и потребна активност удобен. 17 ноември – същото в по-голяма степен: заплаха да почине в заточение. За работа приблизително. 18 ноември – щедрост, състрадание към хорското нещастие; сладкодумство. За потребна активност прелестен ден. 19 ноември – религиозност; триумф в живота; положително публично състояние. За всички въобще приблизително. 20 ноември – добри способности; триумф в научното занятие. За работа неподходящ. 21 ноември – красноречие; блестяща кариера.

Избрано от: „ 12-те астрологични знака ”, Александър К. Кръстников, Духовна асоциация за окултни изкуства
* Mars with the Signs of Aries and Scorpio, Facchetti, Pietro, COPY AFTER RAPHAEL (RAFFAELLO SANZIO), XVI century, museodelprado.es

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР