Окръжният съд засекрети делото срещу петролния бос Емил Власов, предаде

...
Окръжният съд засекрети делото срещу петролния бос Емил Власов, предаде
Коментари Харесай

Засекретиха дело срещу петролен бос заради факти от интимния му живот

Окръжният съд засекрети делото против петролния необут Емил Власов, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Делото се гледа при закрита врата поради изнасянето на обстоятелства от интимния живот на подсъдимия. Освен това съдът през вчерашния ден приключи правосъдното произвеждане и върна делото на прокуратурата поради позволени основни пропуски в обвинителния акт, които затрудняват работата на отбраната и за по-пълно схващане на двете обвинявания.

Преди това юристът на подсъдимия Кирил Николов прикани съда да върне делото на прокуратурата за гарантиране на правосъдния развой откъм честност и опростяване на обстоятелствата, с цел да няма обърквания. Николов изиска да се обясни тъкмо ролята на още двама очевидци – Гари Костанян с неговият КЕП, както и на счетоводителката Светлана Дебелеевич. Адвокатът недоумява също по този начин за какво държавното обвиняване толкова много желае да съобщи на съд неговата съратница, като я упреква в помагаческа активност.

В залата се яви и прокурист на Министерството на финансите, който изиска конституирането им като цивилен просител по делото. Министерството предявява и веществен иск в размер на 542 851 лв. единствено към Гласов по обвиняването за данъчни закононарушения.

Припомням, че Емил Власов има повдигнати две обвинявания - за пране на пари и за данъчни закононарушения, по тази причина, че в интервала от месец октомври 2016 година до 12 март 2018 година в гр. Харманли, обл. Хасково, с. Капитан Андреево, обл. Хасково, гр. Бургас и в Пловдив, при изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на шеф и представител на комерсиално сдружение " МГМ „Картотека и архив" (служба в ПГУ) “ ЕООД Бургас и в качеството си на прокурист и на разположение, осъществяващо в действителност действия и функционалности на данъчно задължено лице комерсиално сдружение " А. “ ЕООД Пловдив, при изискванията на криво-ляво извършителство, чрез КЕП на упълномощено лице, посредством счетоводителя си е избегнал определяне и заплащане на данъчни отговорности в изключително огромни размери 542 851,29 лв., като е направил продажби на артикули 1 099 726 литра дизелово гориво на стойност 2 227 655,02 лв., без да издаде фактура и различен счетоводен документ – примитивен счетоводен документ, според член 4 ал.1 и ал.2 от Закона за счетоводството и е осъществил счетоводство в нарушаване на условията на законодателството – като не е провел настоящото счетоводно отчитане по реда на закона за счетоводството и не го е направил по способа на двустранното счетоводно записване, не е осъществил настоящото счетоводно отчитане на всички икономически интервенции – осъществени продажби на артикули – дизелово гориво, които водят до промени на имущественото и финансово положение на предприятието – сдружението и финансовите резултати от активността, паричните потоци и личния капитал, в последователен ред и не е осъществил настоящото счетоводно отчитане на основата на документната аргументираност на стопанските интервенции и обстоятелства при съблюдаване условията за съставянето на документа по Закона за счетоводството – закононарушение по член 255 ал.3 вр. ал.1 т.2, т.3 и т.5 вр. член 26 ал.1 от Наказателен кодекс.

Стана ясно още, че Власов е осъждан и преди този момент и е бил оправдан. Днес той живее в село Марково и работи във компанията на щерка си, която се занимава с доставки.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР