Окръжният съд във Велико Търново постанови постоянен арест за 18-годишния

...
Окръжният съд във Велико Търново постанови постоянен арест за 18-годишния
Коментари Харесай

Постоянен арест за младежа, изнасилил и задушил старица в Бяла черква

 dimitar Окръжният съд във Велико Търново постанови непрекъснат арест за 18-годишния Димитър Георгиев, който преди броени дни брутално изнасилил и задушил бабичка в град Бяла църква. Извършителят на зверството бе доведен в правосъдната зала, окован с белезници и вериги на краката и със засилена защита. Той се изправи пред Темида във вторник с назначен длъжностен бранител.

Окръжната прокуратура в остарялата столица пледира за най-тежката мярка за неотклонение на обвинения.

„Искам да бъда пуснат под домакински арест. Ще си заставам в къщи, ще чувам татко си“, сподели пред съда Димитър.

Той е притеглен като обвинен за това, че 6 декември брутално изнасилил 70-годишна бабичка, като я принудил към това със мощ. Нанесъл й удари с пестник в лицето, като й притискал устата и носа с ръка. Вследствие на дейностите на обвинения дамата се е задушила и издъхнала.

Извършеното закононарушение съставлява изключително тежък случай – закононарушение по член 152, ал.4, т.4 от Наказателен кодекс.

Прокуратурата смята, че от събраните доказателства по делото може да се направи обосновано съмнение, че Димитър Георгиев е направил закононарушението, в което е упрекнат и което се санкционира с отнемане от независимост от 10 до 20 години. Съществува и действителна заплаха същият да се укрие или да извърши друго закононарушение.

„Лицето е приключило седми клас, безработно е и досега не е осъждано. Събрани са доказателства от разпит на обвинения, от огледи на мястото на престъплението, следствен опит, от показания на очевидци, които сочат, че той е причинител на тежкото престъпление“, съобщи в правосъдната зала наблюдаващият прокурор Катерина Лещакова.

Установено е, че Димитър е нападал и други възрастни дами, а след зверството с мъртвата бабичка, е протегнал ръка и на друга баба.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР