Окръжният съд във Варна уважи искането на прокуратурата и наложи

...
Окръжният съд във Варна уважи искането на прокуратурата и наложи
Коментари Харесай

Съдът във Варна остави в ареста обвинения за поискан и приет подкуп общински служител

Окръжният съд във Варна почете настояването на прокуратурата и наложи мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за 34-годишен чиновник на Община Варна, който е притеглен към наказателна отговорност за пожелан и признат от него рушвет чрез корист със служебно състояние посредством изнудване, оповестиха от пресслужбата на държавното обвиняване в крайморския град.

Съдът е приел обоснованото съмнение, че мъжът е направил закононарушението, за което е упрекнат, както и опцията той да извърши друго закононарушение, в случай че бъде пуснат на независимост.

Служителят на общината бе арестуван на 13 февруари, а у него бяха открити две хиляди евро, като първичната спогодба сред мъжа във Варна и потърпевшия е била за 10 хиляди лв.. Съобщава се, че в хода на следствието е открито, че той самичък е изискал неследващ му се подарък в качеството му на длъжностно лице, с цел да не извърши деяние по работа – да не издаде констативни протоколи за открито нарушаване и да не приготви план на заповед за срутване на нелегално построена тераса.

Работата по документиране и доказване на закононарушението продължава под управлението и надзора на окръжната прокуратура.

Определението предстои на въззивен надзор от Апелативния съд в града.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР