Окръжният съд в Стара Загора потвърди днес най-строгата мярка „Задържане

...
Окръжният съд в Стара Загора потвърди днес най-строгата мярка „Задържане
Коментари Харесай

Двама от кредитните измамници, хванати в Стара Загора, остават в ареста

Окръжният съд в Стара Загора удостовери през днешния ден най-строгата мярка „ Задържане под стража” за двама от четиримата мними банкери, упрекнати за машинация с заеми. Потърпевши от активността им са десетки хора от цялата страна. В правосъдна зала през днешния ден се явиха трима от четиримата арестувани.

Четвъртият, апетитен за главен причинител на измамата, е настанен в болница поради зараза на крайници след интервенция. 38-годишният Иван от София, който се лекува в Университетската болница, към този момент е съден за машинация.

Счита се, че е в основата на схемата с офертата за „ изсветляване” на кредитното досие на клиенти, с цел да могат те още веднъж да имат достъп до заеми, предадоха от БТВ.

Според обвиняването двамата мъже и двете дами привличали клиенти посредством публикация в интернет. Обещавали им разпределяне на заеми, даже и при влошена кредитна история.

За посредничеството си желали такса от 300 до 2500 лв., според от размера на заема. Парите се превеждали по банкова сметка, а схемата е работила от септември предходната година.

Над 120 са направените преводи по сметката, а сумата е сред 50 и 100 000 лв..

За двама от тримата присъстващи през днешния ден в залата съдът постанови, че мярката им за задържане под стража остава в действие.

Една от арестуваните – жена от София, беше пусната под домакински арест, тъй като се грижи сама за малолетните си деца. А що се отнася до 38-годишния Иван, за потвърждаването или отхвърлянето на неговата мярка ще бъде планувано настрана правосъдно съвещание.

Ако виновността на участвалите в схемата бъде потвърдена, те могат да получат до шест години отнемане от независимост. Днес обвинените резервираха безмълвие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР