Окръжният съд в Стара Загора остави за постоянно в ареста

...
Окръжният съд в Стара Загора остави за постоянно в ареста
Коментари Харесай

Съдът остави зад решетките Георги, за заканите за убийство към Дебора

Окръжният съд в Стара Загора остави за непрекъснато в ареста Георги Георгиев, упрекнат за нападението на 18-годишното момиче от Стара Загора и отправени закани за ликвидиране против нея. Решението е дефинитивно. С определението на съда се удостоверява решението на долната инстанция.
Прочетете още
Според отбраната, че „ има преднамереност на правосъдния състав от първа инстанция и че липсват данни Георги да е причинител на действието. От прокуратурата споделиха, че от заключението от събраните доказателства излиза наяве, че обвиненият е причинител и че е отправил заканите за ликвидиране към 18-годишното момиче.

На влизане в съда Георги Георгиев обвиненият подмина публицистите и не отговори на въпросите.

Точно в 10 часа 26-годишният Георги Николаев Георгиев, упрекнат за нанасяне на междинна телесна щета се изправи пред съда. Допълнително му беше повдигнато обвиняване, че шест пъти в границите на 3 месеца е отправял закани с ликвидиране към обезобразената Дебора Михайлова.

Пред съдиите той съобщи: " Не съм осведомен с делото, не ми е предоставено нищо, желая да кажа, че аз такива работи (б.р. заплахи) не съм писал. Моля да измените мярката с по-лека, имам малко дете, което ме чака, в никакъв случай не съм се крил, няма да се укривам, ще се явявам на всички призовки "

Мъжът апелира оставането му в ареста, а съгласно отбраната му има " невиждан публичен и медиен напън ". 

По време на съвещанието Петко Кънев, юрист на обвинения, съобщи, че " липсват данни за осъществено закононарушение ". Той добави, че се упражнява невиждан публичен и медиен напън за задържане на клиента му. Според бранителя на Георгиев има неприемливо разбъркване на доказателства по водените по едно и също време две досъдебни производства.

Прокурорът по делото изиска от съда да удостовери непрекъснатата мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинения. Според него може да се направи повече от обосновано съмнение, че обвиненият е отправил заканите, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Сигнал за нападението е бил получен към 23:30 часа на 26 юни. В края на юли против Георгиев бяха повдигнати обвинявания и за закана за ликвидиране. На 4 август районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова съобщи пред медиите, че след дейните следствия по двете досъдебни производства, има безапелационни доказателства, че обвиненият е причинител на закононарушенията, за които са му предявени двете обвинявания.

Районният прокурор изясни, че на потърпевшата е изработен спомагателен разпит и той е послужил като едно от основанията за допълнение на обвиняването с разширение на времевия му интервал и с отправените закани. Разпитът е изработен при формата на щадящо чуване на лицето, в спешен център в Стара Загора, с присъединяване на психолог.

От април до 25 юни шест пъти е имало „ заканителни думи със заплашително, нападателно наличие за разпра “ от страна на обвинения към потърпевшото лице. Районният прокурор сподели, че се изследват всички версии и се събират доказателства по всички въпроси, само че на този стадий " няма събрани доказателства, които да сочат, че е налице втори причинител ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР