Окръжният съд в Силистра задържа под стража 29-годишен мъж, привлечен

...
Окръжният съд в Силистра задържа под стража 29-годишен мъж, привлечен
Коментари Харесай

Задържаха под стража наркодилър от Силистра

Окръжният съд в Силистра задържа под стража 29-годишен мъж, притеглен към наказателна отговорност за разпространяване на високорискови наркотични субстанции при изискванията на продължавано закононарушение. Това оповестиха от прокуратурата.

Съдът при претекстовете на държавното обвиняване, с които бе поискана най-тежката мярката за неотклонение по отношение на подсъдимия. Съдебният състав се съгласи, че в случай че остане на независимост, Х.И. може да извърши друго закононарушение.

От прокуратурата показват, че незаконната активност на младият мъж е открита след дълготрайно следствие, осъществено от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи - Силистра под управлението на Окръжната прокуратура в града. Събрани са доказателства, че той се е занимавал с разпространяване на наркотични субстанции през интервала от ноември 2022 година до януари 2024 година.

В хода на следствието са открити петима души, на които Х.И. е популяризирал наркотични субстанции в общо седем покупко-продажби. Установено е, че той е продавал хероин и метамфетамин.

Ако бъде приет за отговорен той може да получи наказване от 2 до 8 години затвор и санкция в размер от 5 000 до 20 000 лв..

Определението на съда не е дефинитивно и предстои на въззивен надзор от Апелативен съд - Варна.
 Строг затвор за дилър на три типа опиати от Търговище
Строг затвор за дилър на три типа опиати от Търговище

Мъжът ще излежава две присъди за общо 3 години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР