Окръжният съд в Монтана остави без уважение молбата на подсъдимия

...
Окръжният съд в Монтана остави без уважение молбата на подсъдимия
Коментари Харесай

Окръжният съд в Монтана остави зад решетките рецидивист, пребил и заплашвал с убийство мъж в Лом

Окръжният съд в Монтана остави без почитание молбата на подсъдимия за обир С. Й. А. мярката му за неотклонение „ Задържане под стража “ да бъде променена в по-лека.
34 годишният е притеглен като обвинен по досъдебно произвеждане за обир на движимости при рисков рецидив с разпореждане от 16 февруари 2020г. На 15 февруари към 15 часа на улица в Лом С. Й. А. нападнал 55-годишния Ю. А. С. почнал да го души, нанесъл му удари с юмруци и се заканил, че ще го простреля с револвер. Нападателят лишил със мощ от мъжа два мобилни телефона, 20 лв. и хранителни артикули на стойност 10.45 лв. - бутилка олио, пилешки бут, самун и 1 кг. картофи.
След грабежа С. Й. А. бил открит от органите на Министерство на вътрешните работи и арестуван, а с определение от 19 февруари 2020 година на окръжният съд в Монтана по отношение на него е взета непрекъсната мярка „ Задържане под стража”.
Според показаното по делото удостоверение за съдимост С. Й. А. е незает, има 13 регистрации в Министерство на вътрешните работи за осъществени обири и 9 присъди за закононарушения против собствеността. След последната дейно изтърпяна присъда е излязъл от пандиза на 28 октомври 2018 година Пред съда С. Й. А. съобщи, че желае по-лека мярка за неотклонение, има непрекъснат адрес и няма да се укрие. Като се срещна и разиска всички доказателства по делото съдът одобри, че през миналите по-малко от три месеца от задържането на обвинения не са настъпили нови условия, които да постановат смяна на мярката му за неотклонение и са налице всички предпоставки за задържането му под стража. С. Й. А.е упрекнат в осъществяването на тежко съзнателно закононарушение, за което се планува наказване „ Лишаване от свобода”, събраните доказателства затвърждават обоснованото съмнение, че той е направил закононарушението, в което е упрекнат, и има действителна заплаха на независимост да се укрие или извърши ново закононарушение, защото събраните данни го характеризират като лице с висока степен на социална заплаха. Затова съдът счете настояването за по-лека мярка за безпричинно и го остави го без почитание.
Определението предстои на обжалване в тридневен период пред Апелативния съд в София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР