Окръжният съд в Кюстендил е насрочил разпоредително заседание по делото,

...
Окръжният съд в Кюстендил е насрочил разпоредително заседание по делото,
Коментари Харесай

Окръжният съд в Кюстендил насрочи разпоредително заседание по делото Дупнишка популярна каса

Окръжният съд в Кюстендил е насрочил разпоредително съвещание по делото, известно като "Дупнишка известна каса ", откакто Окръжната прокуратура в Пловдив е внесла в съда обвинителен акт против Ивона Близнакова, брачната половинка на умрелия ръководител на "Дупнишка известна каса " - Георги Близнаков, оповестиха от съда. Заседанието е планувано за 17, 18 и 19 март, избрани са и аварийни дати.

Срещу Близнакова са повдигнати обвинявания за породени другиму обилни вреди при осъществявани банкови покупко-продажби, за пране на пари, за отбягване на заплащане на данъчни отговорности.

Пострадалите, съгласно обвинителния акт, са 222 души, които са внесли в касата над 3,5 млн.лв. Кредитно-спестовната кооперация "Дупнишка известна каса " е оповестена в неплатежоспособност в края на 2013 година

При съществуване на епидемиологична конюнктура в страната от COVID-19 на датите, избрани за осъществяване на откритите правосъдни съвещания, за обезпечаване на ограничения за сигурност в правосъдната зала на Окръжен съд - Кюстендил, потърпевшите ще бъдат допускани поредно, един след различен, прецизираха от съда.

Участието на Близнакова по делото е наложително, като при несъблюдение на това обвързване без уважителна причина, взетата ѝ мярка за неотклонение - "парична гаранция " може да бъде променена в по-тежка, споделиха още от съда.

Окръжният съд в Кюстендил, по време на разпоредително съвещание през октомври 2019 година, приключи наказателното произвеждане по отношение на умрелия шеф на "Дупнишката известна каса " Георги Близнаков. Съдът приключи правосъдното произвеждане по отношение на неговата брачна половинка Ивона Близнакова и върна делото на прокуратурата, заради нередовности в обвинителния акт. Над 1 година по-късно, от прокуратурата внесоха още веднъж обвинителен акт против Ивона Близнакова и съдът насрочи ново разпоредително съвещание по делото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР