Окръжният съд в Добрич призна присъда, постановена по дело на

...
Окръжният съд в Добрич призна присъда, постановена по дело на
Коментари Харесай

Съдът в Добрич призна полска присъда, не е ясно къде е обвиняемият

Окръжният съд в Добрич призна присъда, постановена по дело на Районен съд във Варшава, с която на българския жител Енгин М., е била наложена финансова глоба в общ размер на 1475.48 полски злоти. 45-годишният мъж от Добрич е бил приет за отговорен и глобен за това, че на 9 май 2016 година във Варшава, в нарушаване на Закона за битка с наркоманиите, е държал 0.46 грама наркотични субстанции. За осъщественото правонарушение му е била наложена санкция от 780 полски злоти, като е разпоредено той да заплати и 695.48 злоти за направените правосъдни разходи.

Производството в Окръжния съд беше формирано след изпратено от полските правосъдни управляващи уверение за използването на правилото на взаимно признание на финансовите наказания, наложени в страни - членки на Европейския съюз.

Добричкият областен съд реши, че не са налице учредения за отвод от признание и осъществяване на наложената санкция и мъжът следва да заплати 664.61лв., равностойни на 1475.48 полски злоти по курса на Българска народна банка към датата на постановяване на присъдата - 14 септември 2016 година.

Делото мина без присъединяване на глобения български жител, който по данни на полицията е напуснал страната през април предходната година и все още няма данни за завръщането му. В извършеното задочно произвеждане против него, той беше представляван от длъжностен бранител.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР