Окръжният съд в австралийският град Сидни осъди на 300 часа

...
Окръжният съд в австралийският град Сидни осъди на 300 часа
Коментари Харесай

В Австралия осъдиха родители, държали бебето си на веганска диета

Окръжният съд в австралийският град Сидни осъди на 300 часа общественополезен труд родители-вегани, хранили детето си с веган-храна. В резултат на това щерка им развила безсилие и рахит, осведоми АВС.
Миналата година 33-годишната майка и 35-годишният татко са били упрекнати, откакто през март щерка им получила припадък и била приета в болница.
През първите 19 месеца от живота на момиченцето родителите са го хранили в сходство с „ консервативната диета за вегани ".
В нея са били включени овес със зехтин, оризово мляко, зеленчуци, плодове, ориз, картофи и тофу. В резултат на това тежестта на детето достигнало 4,9 кг, а проучванията посочили съществуването на остеопения.
В претекстовете на съдията се акцентира, че всеки родител носи отговорност за избора на храна за детето си – тя би трябвало да бъде уравновесена и да съдържа задоволително количество хранителни субстанции за естественото му развиване.
Родителите признали виновността си за това, че не са съумели да обезпечат на детето нужните условия и се разстроили мощно, когато станали ясни зародилите здравословни проблеми на детето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР