Окръжният съд прецени, че е опасно 31-годишният извършител да остане

...
Окръжният съд прецени, че е опасно 31-годишният извършител да остане
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвиняем за убийство в парка на Добрич, граждани се събраха на лобното място

Окръжният съд реши, че е рисково 31-годишният причинител да остане на независимост, защото и различен път е посягал на хора
Окръжният съд в Добрич дефинира мярка за неотклонение " задържане под стража " за 31-годишния М. Д., притеглен като обвинен по досъдебно произвеждане, за това, че на 7 март 2024 година в градския парк на Добрич съзнателно е умъртвил мъж от същия град, оповестяват от съда.

В четвъртък в парка " Свети Георги ", близо до детска площадка, бе открито тялото на 56-годишен мъж. Беше оповестено, че са налица данни, че арестуваният за убийството страда от психологично заболяване. 

По време на гледане на мярката за неотклонение през днешния ден стана ясно, че обвиненият е осъждан и различен е посягал върху хора. Затова и Окръжният съд в Добрич реши, че методът на осъществяване на незаконното посягане допуска висока социална заплаха освен на действието, само че и на дееца. Има риск той да се укрие и да извърши закононарушение

От събраните доказателства в интервала от формиране на производството до предявяване на обвиняването и внасяне на настояването за " задържане под стража " може да се направи обосновано съмнение по отношение на съпричастността на обвинения към процесното действие, допълват от съда. Срещу обвинения са налице данни по делото, че е правил и други похищения срещу собствеността и личността на жители и е бил осъждан, предава Българска телеграфна агенция.

С тези съображения съдът наложи мярката за неотклонение " задържане под стража ". Определението на съда предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд - Варна в тридневен период.

По-рано през днешния ден на лобното място на жертвата десетки добричлии сервираха цветя и възпламениха свещ в символ на респект. Организаторът на бдението Венцислав Великов сподели за медиите, че се борят за заслужено следствие.

" Настояваме виновният, без значение от документите, които има, да си понесе следствията. Това няма да върне човешкия живот, само че би трябвало да има някаква предварителна защита ", уточни той.  

Събралите се през днешния ден хора сервираха цветя и възпламениха свещ в памет на умрелия. Организаторът на бдението Венцислав Великов сподели за медиите, че се борят за заслужено следствие.

Настояваме виновният, без значение от документите, които има, да си понесе следствията. Това няма да върне човешкия живот, само че би трябвало да има някаква предварителна защита, уточни той. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР