Окръжната прокуратура във Видин е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжната прокуратура във Видин е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура – Видин е предала на съд обвиняем за блудство с малолетно момиче

Окръжната прокуратура във Видин е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Р.М., притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение по член 149, алинея 5, вр. алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. Четиридесетгодишният М. работел като санитар в Центъра за остарели хора.

Мъжът имал дългогодишно другарство със собствен съселянин, който със брачната половинка си отглеждал три деца. Помагал на това семейство, когато било финансово затруднено. На 21.05.2020 година в Детска педагогическа стая – Видин постъпил сигнал от Държавна организация за протекция на детето, с който се уведомявало за постъпили данни за дете в риск. Касаело се за деветгодишно момиче, живеещо в село във Видинска област, с което непосредствен на фамилията му правил блудствени дейности. Незабавно било изтънчено подпомагане от способените органи.

В хода на следствието по случая от свидетелските показания е било открито, че обвиненият М. постоянно купувал на дъщерята на приятелското му семейство „ вафли, сладоледи и други вкусни неща “, „ кукли, колички и други играчки “. Откакто момичето ходело на детска градина от 2015 година, обвиненият М. го водел и го прибирал от там, а по-късно и от учебно заведение. Купувал му закуска, давал му пари. Детето било споделяло на няколко лица за блудствените дейности, които РМ. правил с нея, както и че я заплашвал.

Други очевидци са заявявали, че им предписание усещане, че момичето било обезпокоеното, нервно, плачело, задавало въпроси, не отговарящи на възрастта му. По досъдебното произвеждане, като очевидец при разпит в „ Синя стая “, извършен в наличието на арбитър, деветгодишната ученичка разказала по какъв начин Р.М. се грижел за фамилията й, като давал пари. За първи път мъжът направил блудствените дейности с нея, когато била на пет години.

Принудил я към това със закани, че „ ще вкара родителите ѝ в пандиза, а братята ѝ - в дом за обществени грижи “. Не споделяла за протичащото се в дома му, заради боязън за околните си. Осъщественото от обвинения действие съставлява изключително тежък случай, разкриващ извънредно висока степен на социална заплаха. През нескончаем интервал от време – към пет години, той правил блудствените си дейностите, срещу волята на малолетното дете, като нямал желание да ги прекратява.

Обвиняемият Р.М. се смята за неосъждан, защото по отношение на него е настъпила реабилитация по право, откакто през 2003 година той бил наказан за блудничество. Понастоящем му е наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по наказателното произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР