Окръжната прокуратура във Варна внесе искане във Варненския окръжен съд

...
Окръжната прокуратура във Варна внесе искане във Варненския окръжен съд
Коментари Харесай

Ето го жестокия молдовец Анатоли, заклал млад варненец след скандал ВИДЕО

Окръжната прокуратура във Варна внесе искане във Варненския областен съд за взимане мярка за неотклонение “задържане под стража “ на Анатоли М., който умъртви млад мъж в морската столица.

33-годишният жител на Молдова е арестуван до 72 часа с разпореждане на прокурор в Окръжната прокуратура във Варна, откакто е бил притеглен като обвинен за съзнателно ликвидиране по член 115 от Наказателен кодекс.



Досъдебното произвеждане по случая е формирано в петък, 22 ноември.



Тогава към 8 часа сутринта във Варна зародил скандал сред 30-годишния Николай Н. и очевидци.



Пострадалият отишъл на адреса рано сутринта с приятелката си.



В жилището на неговия прочут се намирали още трима мъже, един от които молдовският жител Анатоли М., непрекъснато пребиваващ в България от 2002 година



Николай се държал нападателно с останалите мъже.



На излизане от вкъщи Анатоли намушкал с нож Николай, като съумял да му пререже артерия. Малко по-късно в болничното заведение потърпевшият умрял.

Окръжният съд във Варна определели непрекъсната мярка „ задържане под стража “ на 33-годишния Анатоли М.

Според Наказателния кодекс, закононарушението, в което е упрекнат е тежко съзнателно и се санкционира с „ отнемане от независимост “ от 10 до 20г.

Убитият е бил осъждан и през октомври е бил пуснат от пандиза.

Защитата на Анатоли М. уточни, че обвиненият добросъвестно е разказал за случая и е съдействал на органите на реда, като чакат занапред да бъде изяснено дали в дейностите на 33-годишният молдовец е имало предумисъл.

Като прегледа събраните досега материали от досъдебното произвеждане, Варненският областен съд одобри, че съществува обосновано съмнение, Анатоли М. да е съпричастни към действието, в което е упрекнат.

Извършените голям брой процесуално-следствени дейности дават съображение да се допусна, че на по-късен стадий от досъдебното произвеждане може да се направи и друга подготовка на закононарушението.

Към сегашния миг, обаче предявеното обвиняване е за съзнателно ликвидиране, за което плануваното наказване е „ отнемане от независимост “ до 20 година, което единствено по себе си съставлява действително заплаха лицето да се укрие. Поради гореизложените условия правосъдният състав счете, че все още най- подобаваща мярка за неотклонение по отношение на Анатоли М. е „ задържане под стража “.

Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна, написа "Фокус ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР