Окръжната прокуратура във Варна поиска домашен арест на 90-годишен обвиняем

...
Окръжната прокуратура във Варна поиска домашен арест на 90-годишен обвиняем
Коментари Харесай

Искат домашен арест за 90-годишния дядо, убил съсед и разчленил тялото му

Окръжната прокуратура във Варна изиска домакински арест на 90-годишен обвинен за съзнателно ликвидиране поради здравословното му положение, оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата в Р България.

В хода на следствието са били събрани задоволително доказателства за причинителя на убийството, които уличават 90-годишния П.Т. Двамата мъже се познавали и посред им постоянно имало спорове. При един от тях възрастният мъж нанесъл удар в тялото на по-младия си комшия, а по-късно разчленил мъртвото му тяло и го пренесъл в гористата околност сред двете варненски села.

На 10 август тази година 90-годишният мъж бил притеглен като обвинен за закононарушение по член 115 от Наказателен кодекс от Окръжната прокуратура във Варна. Умишленото ликвидиране се санкционира с отнемане от независимост от 10 до 20 години. Назначена била съдебномедицинска експертиза на обвинения. Заключението от нея демонстрира, че здравословното му положение не разрешава задържането му под стража в ареста. Окръжната прокуратура във Варна е поискала от Варненския областен съд да дефинира домакински арест на 90-годишния П.Т. като най-адекватна мярка за неотклонение, с цел да не може да се укрие и да извърши друго закононарушение. Искането на прокуратурата е било утвърдено от състав на съда в събота, 10 август.

Усилията на прокурори и полицейски чиновници за разкриването на умишленото ликвидиране, осъществено на 8 юли тази година, бе оценено високо от заместник-главния прокурор Иван Гешев, който взе участие в взаимния брифинг на прокуратурата и ОД на Министерство на вътрешните работи във Варна по случая дружно с апелативния прокурор Владимир Чавдаров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР