Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно производство за пожара в

...
Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно производство за пожара в
Коментари Харесай

Пожарът в дома за възрастни в Рояк тръгнал от бойлерното помещение

Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно произвеждане за пожара в село Рояк, при който в дом за възрастни хора нощес починаха 9 души. Останалите 49 жители на дома, които не са потърпевши, са настанени в хотел в село Аспарухово.

Според първичната информация за пожара пламъците са тръгнали от подпокривното пространство на постройката, където се намира бойлерното помещение. Окръжният прокурор Красимир Конов посочи, че през днешния ден ще се извърши оглед на местопроизшествието и от движимостите лица.

„ В светлата част на деня е образувана група, която да отиде още веднъж да посети местопроизшествието и да създадат към този момент обстоен, обширен оглед. Продължават разпитите на очевидците, които са били ангажирани с гасенето, които са установили пожар. Огнището на пожара е локализирано, фактически съответствува с така наречен бойлерно помещение. Там е имало работещ бойлер “.

Управителят на дома Милена Мазурик сподели по БНР, че седем души от личния състав са били в дома по време на случая.

„ Нещата са се случили ужасно бързо и са съумели толкоз да реагират и в действителност не са могли да влязат нататък поради доста гъстия пушек и заплаха действително. По принцип пожарните са реагирали много бързо “.

Кметът на Дългопол Георги Георгиев посочи, че чака вицепремиерът Гълъб Донев да дойде на място в Рояк, с цел да уточнят преместването на 49-тимата души.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР