Окръжната прокуратура във Варна е привлякла втори обвиняем по делото

...
Окръжната прокуратура във Варна е привлякла втори обвиняем по делото
Коментари Харесай

Втори обвиняем по делото за банковата служителка, източила 1 млн.лв. от банка във Варна

Окръжната прокуратура във Варна е привлякла втори обвинен по делото за длъжностно заграбване на над 1 млн. лв., осъществено от банкова служителка, оповестиха от прокуратурата.

Днес, 27 януари 2020 година, Окръжната прокуратура във Варна притегли към наказателна отговорност 30-годишния Сергей М. от Монтана. Той е вторият обвинен по воденото досъдебно произвеждане против банковата служителка Невена Й., която е обвинена за длъжностно заграбване в изключително огромни размери, представляващо изключително тежък случай, осъществено като продължавано закононарушение.

На Сергей М. е повдигнато обвиняване за машинация в изключително огромни размери, представляваща изключително тежък случай. Наложена му е мярка за неотклонение „ Парична гаранция “ в размер на 10 000 лв. за продължавано закононарушение по член 211, по отношение на член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс.

38-годишната специалистка от отдел „ Банкиране на дребно “ в клон на българска банка във Варна е в ареста от края на ноември предходната година, откакто стана ясно, че е присвоила над 1 млн. лв. от сметки на инвеститори. Присвоените средства в интервала от 1 януари 2018 година до 21 ноември 2019 година били превеждани на Сергей, с който банковата служителка се срещнала в интернет. По време на виртуалната връзка Невена Й. изпращала с пратки на куриерска компания „ Еконт “ присвоените средства. Изпращала и персонални средства, в това число и изтеглени от нея и нейни родственици заеми.

Между нея и Сергей от Монтана, който се представял в диалозите в интернет като Мирослав Михайлов, не е имало нито една среща онлайн. Пред проверяващите тя обяснила, че средствата били нужни на нейния интернет другар, с цел да реши финансови проблеми с лихвари. Тя разполагала единствено с три негови фотоси. Парите изпращала на името Сергей, който бил сякаш негов братовчед. Впоследствие се оказва, че това е същинското му име.

Разследването на досъдебното произвеждане е предоставено на екип от следователи от Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура във Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР