Окръжната прокуратура в Разград предаде на съд бивш заместник-кмет на

...
Окръжната прокуратура в Разград предаде на съд бивш заместник-кмет на
Коментари Харесай

Предадоха на съд бивш зам.-кмет на община Кубрат за злоупотреба за 1 259 228 лв.

Окръжната прокуратура в Разград съобщи на съд някогашен заместник-кмет на община Кубрат и шеф на компания, съобщиах от обвиняването.

Те са упрекнати за документна машинация в изключително огромни размери. Длъжностното лице е привлечено към наказателна отговорност и за това, че като лице, на което е предоставено да разходва и регистрира имущество, не е положило задоволително грижи за предоставената му работа и от това последвали обилни вреди на общината.

Предприятието е сключило контракт с общината през септември 2005 година за 10-годишен интервал за събиране, транспортиране и неутрализиране на твърди битови боклуци.  

Заплащането по контракта се правило въз основа на двустранно подписани протоколи за приемане на осъществената работа и фактура. Тези документи били изготвяни и подписвани от обвинените.

Освен това заместник-кметът трябвало да реализира и надзор на осъществената от изпълнителя работа. Това обаче не се случвало.

Така двамата мъже ежемесечно подписвали протоколи, в които били посочени повишени количества на събрани и извозени боклуци, като от общинския бюджет били заплащани по-големи суми за предоставената услуга, без действителния размер на свършената работа да дава отговор на фактурирания. За пет години Община Кубрат била ощетена с 1 259 228 лв.. 

Предстои делото против двамата мъже да бъде планувано за разглеждане в Специализирания съд. Ако бъдат приети за отговорни, те могат да получат санкции „ отнемане от независимост “ от 10 до двадесет години за документна машинация.

Бившият заместник-кмет може да бъда наказан на затвор от 3 до 10 години за длъжностно закононарушение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР