Окръжната прокуратура в Пазарджик обвини 51-годишния М.Д., като извършител в

...
Окръжната прокуратура в Пазарджик обвини 51-годишния М.Д., като извършител в
Коментари Харесай

Пазарджиклия източил 9,6 млн. лева ДДС с фиктивни продажби на трюфели

Окръжната прокуратура в Пазарджик упрекна 51-годишния М.Д., като причинител в съучастничество с 57-годишния В.Д., за опит за данъчна машинация, заяви Боряна Димитрова, представител на Апелативна прокуратура - Пловдив.

Това е станало посредством потребление по показан Националната организация по приходите (НАП) - София документ с погрешно наличие - информация декларация по Закона за Данък добавена стойност за възобновяване на данъчен заем в размер на 9 668 423 лева при автентичен в размер на 263 лева, показват от прокуратурата. От там изясняват, че към документите е бил прибавен дневник за фиктивни покупки на сдружението за данъчен интервал от месец ноември 2022 година Деянието е останало незавършено по независещи от обвинения аргументи, който съзнателно е бил улеснен от помагача, провел правенето на фактури с погрешно наличие за фиктивните доставки с адресат комерсиалното сдружение, ръководено от М.Д. 

Според проверяващите М.Д. е правил комерсиална активност на територията на Пазарджик и други области. По делото са разпитани очевидци, конфискувани са документи за фиктивни покупко-продажби и са назначени експертизи, допълниха от обвиняването. 

Предстои прокуратурата да повдигне обвинявания по отношение на други лица. Установено е, че фиктивните покупко-продажби са осъществявани като продажби на трюфели и гъби.

Във връзка с откриване на незаконната скица на 21.02.2023 година са осъществени 15 претърсвания, обиски и изземвания на територията на три области – Пазарджик, София и Хасково. В интервенцията са взели присъединяване чиновници на Главна дирекция " Национална полиция " и на Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС). Събират се доказателства и за съпричастност към незаконната активност и на други лица, посочи Димитрова.

Обвиняемият М.Д. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Пазарджик да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР