Окръжната прокуратура в Монтана е предала на съд Св. Велков,

...
Окръжната прокуратура в Монтана е предала на съд Св. Велков,
Коментари Харесай

Дават на съд пласьор, заснет да продава дрога в Берковица и Вършец

Окръжната прокуратура в Монтана е предала на съд Св. Велков, упрекнат за нелегално придобиване и разпространяване на наркотични субстанции, осъществени при изискванията на рисков рецидив.
Обвиняемият Велков (на 34 години) е престъпно проявен и осъждан.
В края на 2016 година органите на Министерство на вътрешните работи в Берковица разполагали с оперативна информация за това, че Велков търгува с дрога на територията на града, като продава марихуана и амфетамини най-вече на наркозависими лица. В тази връзка по отношение на него били подхванати полицейски мероприятия по следене и наблюдаване и приложени специфични разследващи средства. Резултатите от тях недвусмислено посочили, че обвиненият е дилър на наркотични субстанции, като ги продава в градовете Берковица и Вършец. Той авансово се уговарял с купувачите по телефона, след което се уточнявали местата на покупко-продажбите. Срещу суми от 10 или 20 лв. Велков продавал авансово пакетирани пликчета (дози) с марихуана или амфетамини на разнообразни лица.
„ Купувачите “ били спирани за полицейски инспекции директно след закупуването или консумирането на дрога, а една от „ покупко-продажбите “ била снимана с приложените по случая СРС.
В хода на формираното против него досъдебно произвеждане са били разпитани очевидци, които в детайли са описали по какъв начин закупували опиати от обвинения през м. януари – февруари 2017 година
Предстои съдът да насрочи съвещание по делото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР