Окръжната прокуратура в Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Окръжната прокуратура в Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Момиче на 18 г. на съд за разпространяване на дрога

Окръжната прокуратура в Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против 18-годишно момиче.

Обвиняемата решила да чества навършване на пълноправие отвън дома си и наела къща за посетители в региона гр. Разлог. За поканените на тържеството ѝ другари тя авансово закупила амфетамин и канабис (марихуана).



Пристигайки в наетата от нея къща за посетители, в деня на празнуването на рождения си ден, обвинената оставила наркотичните субстанции на една от масите. По този метод те били предоставени на гостите, поискали да ги употребят. Някой от тях оставил на същото място и таблетки, съдържащи екстази (MDMA).

По време на празненството, както рожденичката, по този начин и някои от гостите, използвали авансово набавената дрога.

Междувременно в районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи гр. Банско постъпила информация за приложимост на разнообразни типове наркотични субстанции в наетата от обвинената къща за посетители. На място пристигнала образувана оперативна група. На холната маса бил открит полиетиленов плик със суха листна маса. Обвиняемата направила опит да изхвърли амфетамин зад солидна статуетка, само че била видяна от полицейските чиновници.



При претършуване на къщата за посетители са били открити и конфискувани плик с марихуана, мелничка, пластмасова кутийка с 3 розови хапчета (екстази) и полиетиленово топче с бучка бяло вещество (амфетамин).

По досъдебното произвеждане е била осъществена физикохимична експертиза, открила типа на откритите по време на празненството наркотични субстанции. Предстои делото да продължи в съда.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР